Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 3, 2013

Azért a víz az úr

Megint jön a víz. Prága (meg Csehország úgy általában) megint szív. Van egy blog, amit egy Prágában élő, magyarországi magyar vezet, és most az Index címlapjára került az árvízről szóló bejegyzés. Részletes, informatív, linkek garmada. Alatta egy komment, amit szeretnék szó szerint idézni: "megérdemlitek a benes-dekrétumokért köcsögök! rohadjon le egész prága." Sőt azóta lett még egy hasonló: "Te magyarul beszélő nemzetáruló, ha van benned egy cseppnyi becsület (amit nem hinnék) ott hordod a homokzsákot a valódi hazád védelmében." Egy amerikanisztikás csoporttársam megnyilvánulása jut eszembe egy csodálatos Critical Thinking óráról (WeLoveRyan): "I mean, how stupid can you get?" Úgy érzem, tökéletesen passzol jelen helyzethez.

Fordítok

Begépelem, hogy influenza elleni oltás, erre a Word aláhúzza zölddel, hogy influenza. Megnézem, mi a problémája, erre a következőt javasolja: használjam inkább a magyar kifejezést, miszerint náthaláz . Édesjóistenem .

Nyolc óra

Kép
Egy ébredés. Mégis olyan vagyok, mint akit agyonvertek. (A 8 óra alvásra amúgy csak most jöttem rá, eddig azt hittem, megint volt vagy 4-5, pont a fáradtság miatt.) De ha beállok 8 órára, nem fogok orvoshoz menni, mert a 8 óra normális, csak tőlem fura. (Fénykoromban 12 órát is simán aludtam. Ja, ez nem a csecsemőkor, ez még 18-20 éves koromban is így volt. Azóta nem volt alkalom kipróbálni, megy-e még. Most meg már nem megy, úgy látszik.) Tegnap itt voltak anyuék, és történtek változások a lakásban, pedig úgy volt, hogy ebédelni jönnek, aztán mégis dolgoztak. Az asztal átkerült a most már kiürült sarokba. (A vasalódeszka kuka, a szárító máshová költözik, a táblám meg ott marad.) Így tánctér keletkezett a szobában, igazi kis olvasókuckóm lett, és felkerült a galériára a függöny. Elsőre azt hittem, emiatt aludtam 8 órát, mert most sötét volt, de szerdán is sötét volt, amikor itt aludt Andi, mert akkor leengedtem a redőnyöket, akkor mégis 4 óra volt az adagom 4 óra fetrengé