Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 23, 2013

Énkép

Amikor hétfőn nagyot sétáltunk Blankával, sok mindenről szó esett köztünk, és hogy, hogy nem, az énképem is szóba került. Blanka nagyon érdekeset mondott. Azt, hogy ő úgy látja, eldöntök dolgokat magamról, eldöntöm, hogy én ilyen meg olyan vagyok, és utána senki nem tud meggyőzni arról, hogy az nem úgy van, se én, se más. Negatív dolgokra gondolt. Példának a kreativitást hozta fel, hogy én mindig azt mondom, hogy nem vagyok kreatív (ez ténykérdés, innen indult ez a beszélgetés is, hogy megint mondtam), miközben szerinte meg de, és akkor mondott néhány dolgot, amiben szerinte kreatív vagyok. És akkor elgondolkodtam magamon. Azt is gondolom magamról, hogy nem vagyok bátor. De ahogy így belegondolok, azért csinálok bátor dolgokat. Mondjuk elmegyek egyedül mindenféle helyekre, akár a Vidámparkba is, és közben jól tudom érezni magam. Nem vagyok hozzákötve senkihez. És ma is nagy tettet hajtottam végre, amihez ugyan kb. egy hétig győzködni kellett magam, de a nagy tett végrehajtása közbe

Engem zavar

ez a Facebookon terjedő új bölcsesség, aminek a lényege, hogy én különleges vagyok, mert én titokzatos vagyok, nekem titkaim vannak, én nem mutatom ki mindig minden érzésemet, rólam nem tud mindent mindenki. Mutassunk már nekem egy olyan embert, akire ez a jellemzés nem illik! Miért kell mindenáron különlegesnek lenni, mindenkitől mindenben különbözni? Miért fáj az, hogy az emberek úgy különbözőek, hogy közben hasonlóak? Miért? Miért? Ezennel túltettem magam a problémán, és mostantól egy ideig megint nem bosszantom fel magam az ismerőseim által posztolt, vagy rosszabb esetben saját maguk által kiagyalt bölcsességeken.

A trafikos sztori

Valahogy úgy kezdődött ez az egész, hogy csak a trafikokban lehet majd cigit venni, mert kevés trafik lesz, és ha majd az ember nem egykönnyen jut cigihez, akkor leszokik. (Szerintem mondjuk ez naiv elgondolás, mert akkor majd vesz cigit feketén, de mindegy, a lényeg a koncepció logikája, mert az kétségtelenül van neki.) El tudom képzelni, hogy ez vidéki városkákban és falvakban így is lesz, mondjuk csak egy trafik lesz Hortobágyon (nem tudom, tippelek), de azért az a tegnapi kutyasétáltatás közben elgondolkodtatott, hogy csak a körúton, egyetlen villamosmegállón belül három (!) üzlethelyiségre van kiírva, hogy ott hamarosan dohánybolt nyílik. Az a gyanúm, hogy ugyanezen a távon belül jelenleg nincs három lehetőség cigivásárlásra, bár ténykérdés, hogy még életemben nem vettem cigit, ezért ebben nem lehetek biztos. Érdekes, érdekes.