Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 29, 2016

Bedobtam a törölközőt

Ma elsétáltam szépen a munkaügyi hivatalba, ahol elmondtam, hogy menekültekkel szeretnék foglalkozni, és könyvelő ismerősöm szerint a hivatal kapcsolatban áll olyan szervezetekkel, akiknél ilyen munkát lehet kapni. A hölgy erről tőlem hallott először, viszont beírt engem mindenféle könyvbe, vagyis leginkább a számítógépbe. Hivatalosan is munkakereső lettem, juhú! Az a rész megdöbbentett, amikor kezembe nyomta a papírt, hogy azt töltsem ki, adjam le, és úgy igényeljek munkanélkülit, mert egyrészt nem vagyok rá jogosult, másrészt meg nem szeretnék helyből munkanélkülit kapni. Viszont biztosítás megfizetésére is kötelezni szeretnének, úgyhogy igen sürgőssé vált, hogy kikérjem a témába vágó igazolást a NAV-tól, mert amíg otthon van biztosításom, addig itt nem kell fizetnem, hála az égnek. A hölgy nagyon kedves volt, együtt érzett velem, viszont nem nyugtatott meg nagyon - azt mondta, borzasztó nehéz lesz munkát kapnom Ausztriában. Juhú! Mondjuk, ez már feltűnt. Az a lényeg, hogy továbbra

A lakótársam, csapó 2

Írta, hogy ha kell a teregetőállvány, a szobájában találom. Meg is találtam. Fullra tele van pakolva a ruháival. Amúgy a mosogatógép is edényekkel, igaz, legalább tisztákkal. Nem tudom, mennyire hirtelen hagyta el a lakást, de így ránézésre, kb. 5 perccel indulás előtt dönthette el, hogy hazautazik. Mindenesetre szeretnék egy kis garzont. Ahhoz előbb egy munka kellene. Rajta vagyok az ügyön. Ugyanitt tökre nem értem, minek van megadva telefonszám egy álláshirdetésben, ha az, akit elérek telefonon, közli, hogy guglizzam ki az e-mail címet, és oda küldjem el a pályázatomat. He?

Oscar :)

Oscart kapott - a Saul fia - Leonardo DiCaprio - Ennio Morricone és - az Agymanók. Ennél sokkal jobban nem indulhatott volna ez a nap :)