Egyetem...

Tegnap rájöttem, hogy még nem adtam le az indexemet, úgyhogy ma gyorsan berohantam az egyetemre, hogy pótoljam ezt a mulasztást. A leadási határidő amúgy holnap van. A mai eseménysor is arról győzött meg, hogy soha többet ELTE. A beszélgetéseket K.K.-val, a tanulmányissal folytattam.

- Jó napot, miben segíthetek?
- Jó napot kívánok, az indexet hoztam vissza.
- Lefénymásolta?
- Nem. Le kellett volna?
- Hát, szeptembertől nem lesz index, úgyhogy ha szeretné, hogy megmaradjanak a tanegységek, érdemes lefénymásolni. Vagy bízhatunk a Neptunban.
- Ne, a Neptunban ne bízzunk!
- Jó, akkor ha kimegy a hátsó bejáraton, a Bródy Sándor utcáról nyílik a Szentkirályi utca, és az első sarkon van egy fénymásoló.

Ez alig tíz perc séta az egyetemtől, teszem hozzá. Már itt felforrt az agyvizem. Sehol semmi utalás erre a hülyeségre, hiszen nyilván még épp időben tudom meg, hogy ez van, amikor leadnám a hülye indexemet. Mindegy, odamentem, lefénymásoltam minden oldalt, amin csak írás van, aztán visszamentem. Eközben szomorúan vettem tudomásul, hogy ma este bizony nem lesz Margitszigeten futkározás, mert sajnos kicsit rosszabb a lábamnak a tegnapi horzsolás és húzódás után, mint gondoltam, és már ennyi sétától is annyira fájt, hogy alig vártam, hogy hazaérjek. Nem hiszem, hogy tudnék futni. Na mindegy, lényeg, hogy megvoltak a fénymásolatok. Visszamentem, odaadtam az indexet K.K.-nak.

- Iratkozzon be!
- Tessék?
- Iratkozzon be a következő félévre!
- De ha minden tanegységem megvan, csak majd abszolutóriumot kell kérnem szeptemberben, akkor is be kell iratkoznom még egy félévre?
- Nem tudom. Államilag finanszírozott képzés?
- Nem.
(visszaadja az indexet) - Akkor keresse meg a doktori iskola vezetőjét meg a program vezetőjét, és írassa be velük, hogy megszerezte az abszolutóriumot!
- Nem hiszem, hogy most még bent lennének.
- Akkor most fizettessek magával késedelmi díjat, mert későn adta le az indexét? (itt köpni-nyelni nem tudtam, próbáltam értelmezni a szavait, de nem sikerült - a határidő holnap van, könyörgöm!) Kik az illetékesek?
- Az egyikük K. G. ...
- Hát K. G. minden nap bent van, nem tudom, miért nem találja!
- Nekem két hete azt írta, hogy már csak azon a héten...
- Engem ez nem érdekel, írjon neki, szervezze meg, aztán majd adja le az indexet, és fizesse be a késedelmi díjat! (itt megértettem, hogy jött ide a késedelmi díj, ami egyébként 5600 Ft)
- Tehát ha szeptemberre hagyom ezt, akkor be kell iratkoznom, és ki kell fizetnem még egy félévet?
- Igen. Miért most jut eszébe abszolutóriumot kérni? (mivanmivanmivan? nekem jut eszembe? én úgy kezdtem, hogy szeptemberben, amikor újra itt lesznek az oktatók, elmegyek abszolutóriumot kérni. whatever.)
- Hát ez óriási. Köszönöm. Viszontlátásra!

Ezek után felmásztam a negyedikre, hogy megkeressem a másik, nem megnevezett illetékest. Nyilván nem volt bent. Akkor átkeltem a campuson, felmentem K.G. irodájához, ami nyilván zárva volt. Akkor bekopogtam a titkárságra, megkérdeztem, nem tudják-e, mikor van bent K.G. professzor úr, mire úgy néztek rám, mint egy ufóra, mert már miért lenne bent júliusban bármikor is. Ezek után viszonylag magas vérnyomással, táskámban a hülye indexemmel hazajöttem, a fülemen meg csendesen dőlt a füst kifelé.

És akkor ne igyak. Mondhatnám, ha innék. Néha szoktam arra gondolni, hogy egyszer-egyszer ihatnék, lehet, hogy akkor ezeket a kanyarokat is könnyebben venném. Arra is szoktam gondolni, vajon csak én vagyok gyenge idegzetű, vagy ez tényleg agyrém. Mellesleg őszinte részvétem mindenkinek, akinek 2013. szeptemberétől még köze lesz az ELTE-hez. Ez a nyomorék Neptun már most sem bírja feldolgozni, kinek milyen tanegysége van, hány kreditért, milyen érdemjeggyel. Mi lesz, ha nem lesz index, csak a Neptun? Sok-sok idegösszeomlás, az lesz, én már látom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai