Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 13, 2009

Angol :)

Természetesen mára is jutott olyan diák, aki nem jött el, viszont nem is szólt, hogy nem fog jönni. Mondtam már, hogy tököm tele ezzel?

Practical Magic

Gary Hallet jófej. Kedvenc szereplővé lépett elő. Amióta feltűnt a színen, és sikerült társítani hozzá a filmből a színészt, azóta többször hangos nevetésben törtem ki a beszólásain. Meg úgy általában a sztorin.   Az egyik elveszett jelenet már előkerült, mégpedig a film első jelenete. Eléggé átírták a forgatókönyvben. Például szó nincs akasztásról, Maria az öregkorba hal bele. Ez persze Massachusetts államban az 1740-es években (ha jól tippelek) normálisnak mondható, viszont kevésbé izgi, mintha az 1690-es évek módija szerint felakasztották volna, ezért aztán egy percig sem hibáztatom a rendezőt és a forgatókönyvírókat.   A másik jelenet még nem volt, de már csak 70 oldal van hátra, és egyéb jelek is arra mutatnak, hogy ez a jelenet bizony már nem fog felbukkanni. Elárulom, hogy ez az a jelenet, amikor Sally kislányként elmondja a varázsigéjét annak érdekében, hogy sose legyen szerelmes, majd a film második felében jön a jelenet második fele, amikor a varázsigében szereplő kisfiú, aki

Elnyomás

Nagyon szerelmesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki szó nélkül tűrje, hogy a párja elégeti az évtizedek óta féltve őrzött könyvgyűjteményét, mondván, hogy nem fér el az új lakásban, és aztán még a tévét is kitiltja a lakásból, mert a tévé agymosás eszköze.

Kérdőív

Összeszenvedtem, Tomi csekkolta, hogy magyarul van-e (én kedden este 11-re olyan állapotba kerültem, hogy nem volt erőm megfogalmazni, mire gondolok), aztán reggel kinyomtattam, bevittem a Szent Lászlóba, ahol elvileg még aznap kitöltötték, és aztán majd 26-án visszakapom. És akkor mondjuk augusztus utolsó hetében megírom a tanári szakdogámat. Mondjuk előnyös lenne, ha addig a PPK honlapja esetleg működni kezdene, és meg tudnám nézni a szakdoga követelményeit, különös tekintettel a terjedelemre. Dehát augusztus utolsó hete még igen messze van, nem aggódom egyelőre.

EP

A politika vicces. Pontosabban tragikomikus.   Párbeszéd az EP-ben (X és Y a képvisleők nemzetiségét jelöli): X: Utálom az EU-t, takarodjanak a külföldiek! Y: Én is utálom az EU-t! Takarodjanak a külföldiek!   Nagyon tartalmas időszaknak nézünk elébe.