Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 26, 2010

Nyálcsorgatás

Kép
Amikor majd már vehetek könyvet, a következőket biztosan be fogom szerezni: Kacérkodom még a gondolattal, hogy ezeket is megrendelem velük együtt: Ez persze még sokára lesz, még bőven van mit olvasnom :)

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Kép
Most voltam először moziban egyedül. Nem is volt vészes, ezt is meg tudnám szokni, bár szerencsére nem kell. Aki nem látta a filmet, de még megnézné, az ne olvassa ezt el! Eddig jó kritikát még nem olvastam, jó véleményt nem hallottam róla. A Magyar vándor esetéből viszont azt tanultam, hogy mások véleményét meghallgatom, majd aztán megtekintem, ha amúgy érdekelne, és akkor lesz saját véleményem is. (A Magyar vándort ízekre szedték, hogy az milyen szar film, ezért nem is mentem el megnézni. Aztán tévében láttam, és azóta is az egyik kedvencem. A port.hu fórumán vannak azért súlyos arcok meg súlyos vélemények, most így elsőre ezen tátottam el legjobban a számat: “Hülyének állítják be a magyarokat, és a legdicsőbb dolgot, a honfoglalást…” Erről azonnal eszembe jutott egy másik, a hircsarda.hu-n olvasott vélemény: “Szar lehet neked humor nélkül élni.”) Az általam olvasott kritikákkal egy dologban értek egyet: Jude Law tényleg nem kellett volna ide, nem illik bele a történetbe, a hangulatb

Én meg

nem szeretném, ha minden iskolában kötelezően kint lenne a Hiszekegy, mint 1920 és 1945 között. Meg azt sem szeretném, ha olyan emberek, akiknek ilyen ötletei vannak, parlamenti képviselők lehetnének, de mint annyi mindenbe, ebbe sincs beleszólásom az egy szavazatomon kívül.

Lutra sumatrana

Lefényképezték Borneón egy száz éve kihaltnak hitt vidrafaj egyik képviselőjét a cikk szerint . Ennek örömére gyorsan szervezkedni kezdtek, hogy megóvják a kihalástól. Az a tény, hogy száz évig kihaltnak hitték, miközben él és virul, nem arra utal, hogy köszöni szépen, nincs szüksége az emberekre?