Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április 11, 2016

Fordítás és egyéb

Sajnos nem tudok úgy haladni, ahogy szeretnék, szét vagyok esve. Azért ma csak sikerült 40 oldal, és már csak 61 van hátra. De várom a végét, hajjaj! Ez minden könyvnél így van. Amikor 100 oldal alá kerülök, alig várom az utolsó sort. Ha a végére érek, ami várhatóan csütörtökön lesz, már csak újra kell olvasnom kétszer (kb. 4 napot szánnék rá), és kész, vége. Ennek a hősnőnek sem ártana, ha valaki kicsit megcibálná a haját, csak úgy finoman, de hát a naiváknál ez már csak így van. Legalább jól felvágták a nyelvét, és szerez vidám pillanatokat, amikor nem fogom a fejem, amiért ilyen buta. (És őt is okosnak szánták, azt érzem a szövegből. Nem értem.) Annyira megjött a kedvem a Vivicittához, hogy megnéztem, milyen távok lesznek a félmaratonon kívül, és kiderült, hogy a hosszú futások nem is szombaton, hanem vasárnap vannak, és lehet indulni 10 km-en is. Hmm, hmm. Csábító. Szerintem menne, bár nem készültem rá. Azért még meglátjuk, hogyan alakul a hétvége. És felmerül az örök kérdés, mis

Minden szombaton történik

De tényleg. Aznap lesz - a Fitness Éjszakája több száz ingyenes edzéssel, - félmaratoni és egyéb távokon futóverseny, - a Filmharmonikusok koncertje egy csomó csodás filmzenével, valamint - a Cirkusz Világnapja, amelyet a Fővárosi Nagycirkusz is megünnepel. Én meg csak kapkodom a fejem, és nem tudok döntésre jutni, mert még az sem biztos, hogy bármelyik programra is eljuthatok ezek közül, mert lehet, hogy aznap családi ünneplés is lesz otthon.

Itt a tavasz...

Ma kiderült, hogy a tavasz ebben a lakásban is hangyákkal érkezik, csak itt sokkal durvább a helyzet, mert ezek a hangyák legalább kétszer akkorák, mint az otthoniak. De jó is ez, nem tudtam már, mi hiányzik :)

József Attila 111

Kép
És a költészet napja. Tomi küldött egy cikket , amiben sok-sok olyan infó volt, amit csak részben vagy egyáltalán nem ismertem eddig. Megint jól megsajnáltam szegény költőt, nagyon kemény élete volt. Kertész leszek Kertész leszek, fát nevelek, kelő nappal én is kelek, nem törődök semmi mással, csak a beojtott virággal. Minden beojtott virágom kedvesem lesz virágáron, ha csalán lesz, azt se bánom, igaz lesz majd a virágom. Tejet iszok és pipázok, jóhíremre jól vigyázok, nem ér engem veszedelem, magamat is elültetem. Kell ez nagyon, igen nagyon, napkeleten, napnyugaton - ha már elpusztul a világ, legyen a sírjára virág. 1925. április Egyébként meg olyan brit nagykövetünk van, aki tud magyarul, és nem fél használni ezt a tudását. A mai nap tiszteletére például József Attilát szavalt, íme: