Murter - a recepcióról

Volt egy lány, bizonyos Višnja, aki rendkívül ellenszenvesen viselkedett. Kérdeztük tőle, hol lehet pénzt váltani, mire ő gúnyos mosollyal, lekezelő hangsúllyal: “Biztos a pénzváltóban.” Mondtuk, ott nem, azt néztük. Erre előbbi módon: “Akkor biztos a bankban.” Annyira áradt belőle, hogy utálja a vendégeket, hogy kedvünk sem volt a közelébe menni, de ha ő volt éppen beosztva, és nekünk pont akkor kellett kérdezősködni, akkor sajnos nem volt más választásunk. (A másik lánnyal nem volt gondunk, ő korrektül viselkedett, bár nem volt túl lelkes.)

Az utolsó reggel mentünk fizetni, előttünk egy férfi pont ugyanezzel próbálkozott. Bankkártyával szerette volna intézni az ügyet, de nem működött a terminál. A pasi kiakadt, mondta, hogy neki nincs ennyi készpénze, mire a csaj elnyújtottan, végtelenül unott hangon: “Értem a problémát, de akkor is ez van.” Nem ám “Sajnálom”, vagy valami javaslat, hogy mit csináljon a nyomorult turista, csak ez a lekezelő, “Bevettem a leszarom tablettát, és nem érdekelsz” modor.

Egyszer láttuk a koktélbár teraszán a barátnőivel, akkor érdekes módon bírt normálisan kommunikálni, sőt még mosolygott is. Azt nem értem a dologban, hogy ha utál ott dolgozni, akkor miért teszi, ha meg ez az ő "alapállása", akkor megint csak miért dolgozik front office-ban, emberekkel, akik jellemzően a problémáikkal szórakoztatják. Lehet az is, hogy valami magánéleti gondja van, és ettől olyan undok, de akkor meg az a véleményem, hogy nem tartozik az egyszeri turistára, hogy neki van-e valami baja a világgal. Velem előfordul, hogy feldúltan vagy szomorúan érkezem meg a csoportomhoz angolra, de nagyon igyekszem, hogy ne lássák rajtam, és egyébként munka közben el is szokott múlni a rosszkedv. (Aztán az óra végével ismét megérkezik, de az már akkor nem baj, mert a tanítványokat akkor már nem terhelem a mufurc képemmel.) Biztos meg lehetne próbálni ezt a módszert, hátha nála is működne.

Szerencsére ő volt az egyetlen ellenszenves helyi, úgyhogy nem volt túl markáns negatív élmény, de elmesélésre érdemesnek tartottam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai