Murter - kis esti trollkodás

Az utolsó estén úgy döntöttem, rossz leszek.

A kemping bejáratánál van egy aquaparknak gúnyolt valami, ami három játékból áll, viszont rendkívül drágáért adják napközben. Igen ám, de kilenc körül a bácsi bezárja a boltot, elhagyja a helyszínt a napi bevétellel, és akkor a helyi fiatalok már tempóznak is a játékok felé lelkesen. Utolsó este én is helyi fiatalnak tettettem magam. Meg Tomi is, hosszas unszolásra.

Kilenc körül beúsztam, és csúszdáztam. Utoljára ilyet a Palatinuson csináltam jó tíz éve, amikor is a műanyag csúszda kiszakította a fürdőruhámat. Ez egyrészt elég megalázó helyzet volt ott a tömegben, másrészt az volt a kedvenc darabom. Azóta nem vagyok hajlandó műanyag csúszdának a közelébe se menni, egy ilyen élmény egy életre bőven elég. Ez az aquapark viszont felfújható játékokból áll, úgyhogy nem volt előttem akadály. Később Tomi is csatlakozott, és jól kitomboltuk magunkat. Vagy én legalábbis.


A képen a csúszda tetején üldögélek, és rákészülök a csúszásra. A csúszás nagyon nagy élmény: elég rövid ideig tart, de elég jól felgyorsul közben az ember, és olyan lendülettel csapódik a vízbe, hogy teljesen elmerül. A csúszás tehát sós is. Imádtam. Majdnem meggyőztem az anyukámat is, hogy ő is csússzon, de végül úgy döntött, ő már felnőtt. (Pedig nem is, mert olyan, mint én :) )

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai