Amikor már nincsenek szavak

Említettem, hogy valaki jön nekem egy nagyobb összeggel. Hetente kérdezem meg, mi újság, ez most már két és fél hónapja így megy. Mindig mindjárt megkapom az összeg minimum felét. Az első kérdés óta. Legutóbbi párbeszéd.

Két hete péntek:
Én: - Szia! Mikor fogsz utalni? Nagyon nagy szükségem van a pénzre.

Válasz nuku.

Múlt péntek:
Én: - Nem értelek.
Ő: - Mi? Hol? Szia!
Én: - Azt kérdeztem egy hete, mikor fogsz utalni, és még csak nem is válaszoltál, miközben folyamatosan azt mondod, hogy mindjárt utalsz. Nem értelek.
Ő: - Két napja sikerült utalnom X összeget, szerintem a napokban a számládon lesz.

Lehet találgatni, lett-e valami a számlámon. Apadáson kívül.

Ma:
Én: - Rejtélyes módon még mindig nem érkezett meg a pénz a számlámra. Mikor is utaltál? A te számládon látszik az utalás? Ha küldesz róla egy screenshotot, együtt talán kideríthetjük, mi ment félre.
Ő: - Mi a máltai számlaszámod? Arra ma vagy hétfőn befizetek készpénzt, és az egy-két nap alatt ott van, Remélem, addig még tudsz várni.
Én: - De hát már megadtam! [Bemásolom ismételten.] Akkor most nem utaltál?
Ő: - Ja, ez máltai számlaszám? [A számlaszámban szerepel Málta rövidítése, úgy amúgy.] Basszus! Akkor most befizetem a pénzt.
Én: - Ez kész. Akkor most hova utaltál? Mert azt állítottad, múlt szerdán utaltál.

Válasz nuku.

Na, hát így lehet elérni, hogy valakinek teljesen tele legyen veled a bakancsa, és megbánja azt is, hogy egyáltalán megismert. Ha valaki erre vágyna, az illető, meg nem nevezett személy receptjét kövesse, tuti siker :)

Megjegyzések

  1. Jaj...Gondolom, közeli ismerős papír nélküli kölcsönnel, aki pontosan tudja, hogy nem fogsz jogi lépéseket tenni azért, hogy visszakapd a pénzed. Azért a levelezést őrizd meg, ha esetleg mégis elfajulna a dolog.
    Egyébként ezt egyszerűen tényleg nem értem, hogy minek ilyen szinten kamuzni, amikor biztosan kiderül, hogy nem mond igazat. Velem is csinálta egyszer egy ismerős, hogy lógott pénzzel, folyamatosan mondta, hogy persze, persze, másnap odaadja, aztán kiderült, hogy már elköltötte. Amit nem értettem az egészben, hogy ha szól, hogy szükséges volt másra kifizetnie, simán elfogadom, és ezt ő is pontosan tudhatta, akkor mégis mi értelme volt hazudni róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a hazugságot én is rosszul viselem, és legjobban az bőszít fel, amelyikről úgyis két perc alatt kiderül, hogy hazugság volt, mert annak aztán tényleg semmi értelme.

      Szerencsére van kölcsönadási szerződés, van benne határidő is, amiből még nem futottunk ki, csak hát azt ígérte a jóember (és kiemelte, hogy megígéri, mert meg meri ígérni, mert így lesz), hogy három részletben, augusztus végén, szeptember közepén és szeptember végén utal, és ehhez képest egy kanyi vasat sem láttam eddig. Bele sem merek gondolni, mi lenne, ha nem lenne szerződés. Az lehet, hogy azt gondolja, nem fogok jogi lépéseket tenni, ha esetleg határidőre nincs nálam a pénz, de akkor rosszul gondolja.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai