Sir Arthur Conan Doyle: A dilettáns detektív

Ezt egy antikváriumban vettem, mert nagyon régen olvastam már Holmest, és megjött hozzá a kedvem. Ez is csalódás volt.


Bizony nem volt jó. Nagyon szeretem Sherlock Holmes történeteit, mindig olyan izgalmas, ahogy kinyomozza, ki a tettes, és hogyan követte el az illető a bűntényt. De itt túl hamar kiderül, ki a gyilkos, és ehhez csak nagyon kevés Holmes-féle nyomozásra van szükség. A továbbiakban pedig nem kötött le a tettes története, amelyben kb. az egész életét elmesélte, de azt legalább jó hosszan, kb. a regény teljes terjedelmének negyedében.

Azért tudott újat mutatni a könyv. Én eddig nem tudtam, hogy a nagy nyomozó kokainfüggő, pedig az. Szegény, ha nincs izgalmas eset, amin törhetné a fejét, akkor szív, hogy valahogy el tudja viselni az életét. Ez annyira szomorú, nagyon megsajnáltam őt. Gondolkodtam, miért nem tudok én erről a függőségről, amikor nem kevés Holmest olvastam már, és rájöttem, hogy biztosan azért, mert ezeket a történeteket én főleg gimiben ismertem meg, angolul, könnyített olvasmány formájában. Ha valamit, a függőséget persze, hogy kiszerkesztették azokból a kiadványokból. Ejnye-bejnye.

Remélem, a következő Holmes sokkal-sokkal jobb lesz, olyan, amilyet megszoktam Sir Arthur Conan Doyle-tól. Addig is, A dilettáns detektív három csillagot ér.

Megjegyzések

  1. Nagyon más az igazi Holmes kép, mint amit sokan hisznek róla.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sherlock_Holmes#Habits_and_personality

    VálaszTörlés
  2. Köszi a linket! Tök érdekes, mennyi mindent nem tudok Holmesról.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai