Friedrich Ani: Der verschwundene Gast


Mindig bűntudatot okoz nekem, hogy magyarul is, angolul is egy csomót olvasok, csak a német a mostohagyerek, csak azt hanyagolom el, de azt legalább olyan mértékben, hogy lassacskán elkopik a tudásom. Ez egy német szakos diplomával a zsebemben annyira nem jó. Mivel németül olvasni általában nincs türelmem, gondoltam, kompromisszumot kötök magammal, és a Bookline-tól kapott személyes kedvezményemet egy rövid krimire használom fel. Nem volt jó.

Talán az lenne a legjobb kifejezés erre a kisregényre, hogy gagyi. Annyira unalmasan, vontatottan vázolja fel már eleve a címben jelzett eltűnést is, hogy tökéletes érdektelenségbe fullad az egész történet. Egy pillanatig nem tudott izgatni, hol lehet Herr Leimer, vagy hogy melyik kikérdezett személy miben hazudik és miért. Pedig maga az eset érdekes is lehetett volna, ha valahogy máshogy tálalják. Ez így tömény unalom és szenvedés volt.

Két pozitívumot tudok találni benne: németül volt, és rövid is volt. De még ezzel együtt is csak két és fél csillagot kapott az ötből.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai