Amúgy

ha belegondolok, tényleg nem sokáig lesz ez a telefonálós munka. Azt mondta tegnap az egyik főnök, hogy belehallgatott az interjúimba, és jól csinálom, kedves vagyok, figyelmes a válaszadókkal, de nem az igazi nyelvileg, főleg a kiejtésem miatt, ami remélhetőleg majd a gyakorlattal változik. Na most én nem tudom, 29 évesen egy tanult nyelvnél még mennyit tud tökéletesedni a kiejtés, de valahogy az a gyanúm, hogy nem sokat. Főleg úgy, hogy én úgy éreztem, a máltai kezdetekhez képest tök sokat fejlődött, aztán most kiderült, hogy még mindig nem jó. Szóval lehet számítani rá, hogy nem fognak sokáig tartogatni, különösen, mert kevés interjút is csinálok. Hétfőn és kedden is öt ment kb. három óra alatt, és legalább hat kellett volna. De nem aggódom ezen - ezzel is majd lesz, ami lesz.

Megjegyzések

  1. Ne is aggódj, úgysem ez álmaid munkája! ;)
    Azért kíváncsi lennék, hogy a kis arisztokrata bécsi fejével mit szólna egy született burgenlandi osztrák munkaerőhöz. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ezen én is gondolkodtam, a válaszadóknak is elég komoly akcentusuk tud lenni. De biztos nem mindegy, hogy osztrák vagy külföldi akcentusa van valakinek. Lehet, hogy osztrák akcentusos munkatárs mellett még lehet "seriös" a cég, külföldi akcentusos mellett meg már nem. (Amúgy ezt otthon is nyomatják, hogy ilyen meg olyan komoly cég? A hátamon a szőr feláll tőle, és minden osztrák meg német cég minden reklámjában meg ÁSZF-ében szerepel.)

      Törlés
  2. Pff. Hagyjuk is, ők überek, mi meg csak szaros középeurópaiak vagyunk. Nembaj, végülis ők azok, akik végighápogják az életüket, nekünk pedig van olyan gyönyörű szavunk, hogy cipőfűző. Hát nem cuki egy szó ez? :D ugyhogy bibí. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, az anyanyelve mindenkinek szép :) Meg aztán az is tény, hogy ők nem hívtak, magamtól jöttem, szóval viseljem a következményeit is meg a számomra furcsa dolgaikat is.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai