"Ezért tart itt ez az ország"

Emberek, akik ott próbálják lehúzni az (osztrák) államot, ahol tudják.

Ingyen nyelvtanfolyam csak rászorulóknak (jelenleg általában menekülteknek) jár, hát akkor megteszi, amit lehet, hogy rászorulónak adja ki magát, mert nehogy már fizetnie kelljen azért, hogy megtanuljon németül. Amikor felhívom rá a figyelmét, hogy de ő nem rászoruló, az a válasz, hogy de miért fizessen, ha tud úgy trükközni, hogy ingyen is bejusson a tanfolyamra.

Rég Ausztriában él, de azért felveszi a Magyarországról naponta ingázó dolgozóknak járó súlyos pénzeket, mert miért essen el 200 eurótól (abból megvan egy ember kajája egy hónapra, azért mondom, hogy súlyos pénz). Amikor felhívom rá a figyelmét, hogy esetleg azért, mert nem jár neki, akkor azt válaszolja, hogyne járna, hát tudja mire költeni azt az összeget. Persze, én is bármikor el tudok költeni 200 eurót jobbnál jobb dolgokra, és szerintem kevés az az ember, akinek nem menne. De nem ez a kérdés, hanem az, hogy jár-e nekem az a 200 euró vagy sem. Ha nem, akkor nem veszem fel, nem költöm el, ennyire egyszerű. Ha igen, akkor végiggondolom, szükségem van-e rá, és ha nem, akkor lehet, hogy szintén nem veszem fel, mert hátha olyanhoz kerül, akinek meg tényleg kell (bár ezen biztos gyötrődnék napokig). De szerinte a kiskapukat meg kell keresni, és ki is kell használni.

Ugyanezek az emberek tökre ki vannak akadva Mutyiországon, és mondogatják, hogy ezért tart itt ez az ország, és ki vannak akadva a tipikus magyarokon, akik ott csalnak, ahol tudnak. És nem látják a párhuzamot. Mondjuk, nekem is nyugodtabb életem lenne, ha én sem látnám, vagy legalább figyelmen kívül tudnám hagyni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai