A nap másik tanulsága

Meg kell csinálni a CELTA-t, ha angoltanár akarok lenni Bécsben, nincs mese. Tegnap írtak egy nyelviskolától, hogy nem vehetnek fel, mert minden tanáruknak kell CELTA, de amint lesz olyanom, rögtön szóljak. Még nem tudom, mikor fogom megcsinálni, de legkorábban november közepétől december közepéig. Úgy tervezem, hogy hétköznap otthon leszek (a tanfolyam hétfőtől péntekig tart, naponta 9:30-tól 17:00-ig), és hétvégén leszek itt kint. Azt még nem tudom, egy ilyen fordulatnak mennyire örülne a srác, ha lenne belőlünk valami (tegnap este írt, szeretné folytatni az ismerkedést). A másik lehetőség, hogy kitartok, gyorsan találok egy hétköznapokon végezhető munkát, ahol december végéig maradok, és a januári tanfolyamra iratkozom be. Addig tudnék még gyűjteni, hogy ne a mostani spórolt pénzem nagy része menjen rá, plusz nem kellene két könyv fordításával párhuzamosan végezni a tanfolyamot. Bécsben amúgy sajnos csak részmunkaidős tanfolyam van, négy hónapon át minden héten kedden este és szombaton délelőtt, de az csak 2016. februárjában indul, valamint 1400 euróval drágább, mint az otthoni változat. (Ezt a hülyeséget megint... Mindegy, bele sem kezdek.)

Megjegyzések

  1. Ha csinálod a celtát, ne nagyon tervezzél párhuzamosan semmit vele, olyan sokminden tennivaló van mellette, meg elég stresszes is szerintem. Én ugyanilyen tempójút csináltam, mint amit te szeretnél, kemény volt, pedig én is rutinos nyelvtanárként fogtam neki. Külföldön tényleg kell nyelvtanításhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, köszönöm a tanácsot! Pont ezen gondolkodtam, mennyire lehet ez kemény, ha angoltanárként végeztem, és világ életemben tanítottam (jó, nem, de 14 éve kezdtem magántanárként). Ha azt mondod, nagyon kemény, akkor ráadásul még azt is bele kell vennem, hogy abban az időszakban laza legyen a fordítás. Jaj, jaj. Ez nagyon bonyolult lesz így.

      Törlés
  2. ó basszus :( miért nem mondták ezek is előre, hogy kell a CELTA? akkor otthon mostanra már megcsinálhattad volna, ráérnél mostanában kijönni és rögtön lenne munkád. de hát ez itt Ausztria, nem az EU, ahogy nekem kedvesen megjegyezték a kamarában...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem deklarálják ezt így, hogy kell a CELTA, sőt rá is kérdeztem még tavaly novemberben az Oktatási Minisztériumban, és ők is azt mondták, hogy nem kell. De egyre inkább úgy tűnik, szimpatikus az iskoláknak az önéletrajzom, de elveszi a kedvüket a CELTA hiánya attól, hogy alkalmazzanak. Igen, kicsit én is bánatos vagyok, mert augusztustól szeptemberig simán megcsinálhattam volna otthon a tanfolyamot, később jövök ki, és rögtön kapok munkát, de hát úgy tűnik, nekem a dolgok nem szeretnek zökkenőmentesen zajlani. Biztos az a koncepció, hogy egy kis izgalom sosem árt.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai