Gőzerővel keresem a szobát,

ahol majd lakni fogok. Az a standard lefolyása a dolgoknak, hogy valaki kiírja, lakótársat/albérlőt keres, írok, hogy engem érdekel a lehetőség, mire válaszol, hogy megnézte valaki, aki már most Máltán van, ki is vette, bocs. Félreértés ne essék, ez így logikus és korrekt, csak most már kicsit unalmas meg kiszámítható. De nem baj, ha én is kint leszek, ez is könnyebben fog menni, mert én is le tudok majd csapni így szobákra. Lesz egy hetem keresgélni, az már csak elég lesz, hogy találjak is valami jót.

Ma volt az első olyan élményem, hogy olyan emberrel próbáltam beszélgetni, aki látszólag jól tud angolul, de mégsem, vagy általában véve gyenge a szövegértési készsége. Egészen irritáló volt. Egy szlovák lány szobát hirdet a tengerparttól fél órára, Attardban. A távolság nem túl szimpi, de már ott tartok, hogy mindenre írok, ráadásul a szobához jár saját fürdő, a házhoz meg kert és medence, ami azért nem mindegy, ugye. Válaszol is a csaj, hogy 300 euró mindennel együtt, kauciót nem kérnek, csak előre kell fizetni, mert az emberek szeretnek szórakozni. Ezek után megkérdezem, ő lesz-e a lakótársam (a flatmate szót használtam), és korrekt-e a Google Maps infója, miszerint Attard és Sliema között 20 perc az út busszal. Válasz: ???? Milyen szobatárs? Ő megmondta, hogy külön szoba, és ha nekem annyira fontos, hogy bárok legyenek a közelben, akkor maradjak csak Sliemában, de ott persze nem fogok ennyi pénzért saját fürdőt meg medencét kapni, és különben is, ha nincs pénzem, nem vehetem ki a szobát, mások is érdeklődnek, úgyhogy bocs. Erre elég nagyot néztem, gondolkodtam is, írjak-e, ne írjak, mit reagáljak, aztán írtam végül, hogy aha, én mindössze megpróbáltam kérdezni a házzal és Attarddal kapcsolatban, nem is roommate-et kérdeztem, hanem flatmate-et, és igen, a saját fürdő meg a medence nagyon vonzó, de a Sliemától való távolság azért érdekes, mert jó eséllyel Sliemában vagy annak környékén fogok dolgozni. Ezek után még írta, hogy nagyon sajnálja, de holnap ketten is mennek megnézni a szobát, és nyilván nem gondolom, hogy rám fog várni, az veszi ki, aki előbb lestoppolja.

Fú, azért kicsit vörösödött a fejem. Hogy lehet valaki ilyen agresszív? Tényleg az lehet, hogy nem tud rendesen angolul, ezért nem értette, amit írtam? Vagy tud angolul, csak szövegértési nehézségei vannak? Vagy mi lehet? Meg ez a stílus... Ehh, most már tuti, hogy nem megyek el ahhoz a házhoz, mert ha ő lenne esetleg a lakótárs, lenne ott gond bőven. (Meg különben sem szeretnék így az elején 200 eurónál többet költeni lakhatásra.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai