Colin Dexter: Morse's Greatest Mystery

Megszámoltam, tizenkét könyves bejegyzéssel vagyok elmaradva. Ej, de jó nekem! Gondoltam, kezdem akkor azzal a hárommal, ami a Könyvmolypárbaj teljesítéséhez szükséges, aztán jön majd szép sorjában a többi is.



Colin Dexterre véletlenül bukkantam, és eddig két könyvet olvastam tőle, ezek a The Last Bus to Woodstock és a The Wench Is Dead voltak. Mindkettő nagyon tetszett, ezért gondoltam, hogy kifejezetten keresni fogom az író műveit. Mint kiderült, a Morse's Greatest Mystery egy novelláskötet, aminek nem is mindegyik darabjában jelenik meg Morse nyomozó. Változó színvonalúak voltak az írások - volt köztük, ami egyáltalán nem tetszett, és volt, ami nagyon is. Tetszett az Evans Tries an O-Level, a Dead as a Dodo, az At the Lulu-Bar Motel és a The Carpet-Bagger, mert ezek igazi, klasszikus értelemben vett krimik, amikért rajongok. A legnagyobb meglepetést a Sherlock Holmes-fanfic okozta. Részben azért, mert nem szeretem, amikor egy ikonikus irodalmi alak történetét folytatja valaki, aki nem az író, részben meg azért, mert általában tök bénák szoktak lenni. Harry Potterből csak néhányat tudtam végigolvasni, mert idegesített. Most sem örültem, amikor megláttam, hogy Holmes-történetbe futottam, de meglepően jó volt, örültem neki. A leggyengébb pont a címadó novella volt, a Morse's Greatest Mystery.

Összességében tetszett, de még mindig amondó vagyok, hogy nekem a regény való igazán. Azért ötből három és fél csillagot megérdemel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai