Anyaság

Az tényleg úgy van, hogy ha az embernek gyereke születik, akkor onnantól ő lesz a világ legprofesszionálisabb anyukája, és mindent jobban fog tudni a saját anyjánál, más anyáknál és a szakembereknél is? Vagy ez csak azzal történik, aki amúgy is hajlamos a folyamatos okoskodásra?

Nem tudom, akkor is ennyire irritálna-e az illető, ha egyébként nem lenne bajom, de így most nagyon. Egy szerencse van, süt a nap, és ha még holnap is sütni fog, elmegyek sétálni. Azt nem tudom, hová, de valahová muszáj lesz, hogy valahogy kibírjam. Túl sok a jóból, komolyan.

Megjegyzések

  1. Szerintem ez olyan emberekkel történik, akik egyébként is hajlamosak túlszeretni magunkat, vagy a saját ítéletükben túlságosan is bízni, de ez persze csak úgy igazi, ha van a környezetében egy-egy bizonytalanabb is, aki nem hiszi, h erre született, esetleg nem meg neki minden elsőre, és ebbe a másikba időről időre, lehetőleg minden beszélgetés alkalmával minden szavával jó nagyokat rúg...

    VálaszTörlés
  2. Látod, az eszembe sem jutott, hogy érezheti magát a kiírásaitól egy olyan kismama, akiben van némi bizonytalanság azzal kapcsolatban, jól csinálja-e, amit csinál. Mindenesetre rettentően idegesítő ez a szintű elbizakodottság.

    VálaszTörlés
  3. A kismamaság egy nagy kört felölel, de ez más témára is igaz, h azt rugdossák, aki már egyébként is a földön van, vagy gyengébb helyzetben..

    pl. Az én gyerekem diplomája, a tiédnek még mindig nincs meg.. stb stb

    Ezt soha nem értettem, milyen lehet úgy érezni, h jobb vagy egy másik embernél.. mi jár ezeknek az embereknek a fejében..

    VálaszTörlés
  4. Érdekes felvetés. Egyszer csinálhatna valaki egy jó kis kutatást ügyesen megfogalmazott kérdésekkel, és kifaggathatná őket :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai