Olvasás 2013-ban és 2014-ben

Lényegesen kevesebbet olvastam idén, mint tavaly, és egy csomó célkitűzést nem sikerült teljesíteni.

- Nem fejeztem be a Corelli kapitány mandolinját, amit 3 éve olvasok. Egyszerűen nem bírtam rávenni magam, annyira unalmas. De még mindig nem adtam fel, nem húztam ki az olvasmánylistából.

- A tavaly karácsonyra kapott könyvek felét olvastam el, ami szégyen, és részben ezért is fogok leszokni a molyos kihívásokról. Annyira szép lenne, ha az év első egy-két-három hónapjában semmi más dolgom nem lenne olvasásilag, mint sort keríteni a névnapomra és karácsonyra kapott könyvekre.

- Egy kihívást buktam, mert elfelejtettem a határidőt, másik kettőről lejelentkeztem, mert esélytelen volt, hogy befejezzem.

- Sok-sok kihívást teljesítettem. Többek között a városlista-csökkentőst is, aminek a 2014-es változatára valószínűleg nem jelentkezem, bár még van idő éjfélig, hogy meggondoljam magam. UPDATE: Na tessék, meggondoltam magam. Akkor ez plusz négy könyv, mert a többi már kell valami más kihíváshoz. Basszus, milyen függőségeim vannak már?! Persze inkább ez, mint az alkohol, a cigi vagy a drog.

- Összesen 55 könyvet olvastam el idén, plusz még két idén kezdettet átviszek a jövő évre.


Aki nem szeretné a szemét erőltetni, de véletlenül érdekli, miket is olvastam, annak itt a lista linkje: http://moly.hu/tagok/luca87/olvasasok?year=2013

- Az idei könyvek közül 11 volt angol, ami megdöbbentően kevés, ilyen kevés talán még sosem volt, 2 német, ami megdöbbentően sok, ilyen sok talán még sosem volt, a maradék 42 (plusz két be nem fejezett) magyar. Jövőre majd igyekszem többet olvasni angolul és németül is.

- A jövő évre nyolc kihívásom van, ezekhez összesen 23 könyvet kell elolvasni, de mivel az egyik idén novembertől jövő októberig tart, ahhoz már elolvastam kettőt, tehát marad 21. (UPDATE: Plusz négy, mert csak nem bírtam ki a várólista-csökkentőst, bah, szóval akkor 25.)

- Ezen kívül szeretném elolvasni a tavaly névnapról/karácsonyról maradt 5 (+1 megkezdett) könyvemet, az idei névnapra/karácsonyra kapott 7 kötetet (ebből egy az egyik kihíváshoz is kell, ott már megszámoltam), valamint a korábbi ünnepekről maradt 5 másikat. Az összesen 16 könyv.

- Ezek szerint 37 könyvet szeretnék elolvasni idén (plusz négyet, a várólista-csökkentősöket, szóval 41). Minimum. Mivel nagyjából heti egy kötetes sebességgel haladok, ez vállalhatónak tűnik. A többit meglátjuk.

- Azt nem merem, és szerintem nem is tudnám összeszámolni, hány könyvet vettem idén, azt meg pláne ne firtassuk, mennyi pénzt költöttem rájuk, még úgy se, hogy igyekszem antikváriumból vagy komoly akciók keretében beszerezni a könyveket. Arra vonatkozóan meg felesleges fogadalmat tennem, hogy mennyi könyvet veszek jövőre, illetve hogyan fogom vissza a könyvvásárlást. Ez az egy komoly függőségem van, hogy nekem muszáj könyveket vásárolnom. A gyógymód még nem ismert, de az sem biztos, hogy szeretnék meggyógyulni. Olvasni jó.

Megjegyzések

  1. Sajnos ez egy drága hobbi :(

    Megnéztem a listádat, nagyon jó könyveket olvasol, párat korábban már én is.. Minden elismerésem, hogy mindezt 3 nyelven teszed. :) Erről én még csak álmodom..

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :) Igazából kettő az a három, a némettel nagyon az elején vagyok, úgy értem, nagyon keveset olvastam még németül, ami nem volt kötelező. És örülök, hogy tetszenek az olvasmányaim :) Te miket olvastál tavaly?

    VálaszTörlés
  3. uh, én sajnos jó pár éve csak nagyon kevés könyvet olvasok el.. ezzel nem dicsekedhetek. Arra ügyelek csak, h szemetet ne vegyek a kezembe, így ami a legponyvábbnak ítélhető az az Agatha Christie szenvedélyem, 12 éves korom óta olvasok tőle, mindig visszatér, évente 2-3 biztosan, néha több is.

    Szeretek történelmi témájú könyveket olvasni, nem feltétlenül regényeket, ezeket sokszor újraolvasom.

    Ami említést érdemel ebből az évből:

    Francoise Sagan: Jó reggelt, búbánat! ill. Szereti Brahmsot?

    Henri-Pierre Roche: Jules és Jim

    Erich Maria Remarque: Szerelem és halál órája

    Ezek jutnak hirtelen eszembe; védelmemre mondanám, h nem tudok olvasni egyáltalán tanulós időszakban, és utána is el kell telnie hosszabb időszaknak, míg koncentrálni tudok.

    De az olvasónaplómat nagy becsben őrzöm, és írom tovább, kézzel, míg világ a világ. :)

    VálaszTörlés
  4. Én a felsoroltak egyikét sem olvastam, de megnéztem a Molyon a fülszövegeket, és érdekesnek tűnnek :)

    Az egyetem alatt egyébként én sem sokat olvastam, inkább csak nyáron meg a vizsgaidőszak végén. Ezt a részét utáltam is, mindig nagyon vártam már, hogy végre levehessek egy könyvet a polcról, csak úgy, mert ahhoz van kedvem.

    Az olvasónapló nagyon jó dolog, és külön tetszik, hogy kézzel írod :) Nekem ahhoz nem lenne türelmem, sajnos :( De azért itt igyekszem számon tartani az olvasottakat, bár nem egyszer elcsúszom ezzel is. Tavaly végül körülbelül húsz könyvről nem írtam egy sort sem a blogra, igaz, a Molyon mindegyikről van értékelés, ami fél siker.

    Agatha Christie-t én is nagyon szeretem, csak nagyon ritkán kerül rá sor. Olvastam már tőle olyat, ami nem tetszett, illetve aminél a megoldás tönkretette számomra az egész regényt (Gyilkosság az Orient Expresszen), de az összes többi nagyon jó élmény volt :) Tervben van még tőle egy s más, bár azt nem merem remélni, hogy egyszer az életmű végére érek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai