Összegzés: 2013

Érzelmileg eléggé megterhelő volt ez az év. Meg kellett tanulnom egyedül élni, (szinte) mindig egyedül lenni, még egy háziállat sem volt társam. Illetve másfél hónapig itt volt Marci, meg áprilisig itt volt Rozi, de azóta semmiféle állatom nincs. Igaz, nem is szeretnék, jó most ez így, épp elég nekem a növényeimet életben tartani. Azt is meg kellett tanulnom, hogy a fiúk nagyon szépen tudnak nézni, nagyon szépeket tudnak mondani, de ezek csak tekintetek meg szavak, amiknek nem szabad bedőlni. Végtelenül szomorú ugyan, hogy a világ nem úgy működik, hogy ők mondanak valamit, én elhiszem, és love meg happiness, de ha így, hát így. Év végére nagyon elég lett az egyedüllét, de még majd meglátjuk, igaza van-e Vonnegut bácsinak, amikor azt jósolja: "NINCS TÖBBÉ MAGÁNY!" Nagyon reménykedem, hogy igen, vannak erre utaló jelek, de vannak rossz jelek is, szóval egészen bizonytalan vagyok, és ha valamit utálok, az a bizonytalanság. Úgy érzem, némileg megtépázta a lelkemet 2013, pontosabban mindaz, ami 2013-ban történt velem, de igyekszem talpra állítani. Vagy befoltozni. Vagy valami hasonló.

A lelki életemen kívül is voltak események, nem is kevés.

- Az év első felében minden nap magam főzte ételt ettem, és júniusig nem volt ismétlődés. Utána beütött a lelki krach, és azóta nagyon keveset főztem, az se volt valami változatos. Januárban igyekszem visszatérni a jó útra, január 2-án például rakott karfiollal fogok nyitni, ha a sors is úgy akarja.

- Voltam egyedül hótalpas túrán, és nagyon jó volt.


- Voltam Horvátországban, ahol előadtam egy konferencián. Ez volt életem első egyedül lebonyolított külföldi útja, valamint az első külföldi konferenciám.


- Voltam egy napot fürdőzni a tengernél.


- Voltam cirkuszban. Háromszor vagy négyszer, már nem is emlékszem.


- Bérletem volt a Vidámparkba, és háromszor vagy négyszer ki is mentem, már nem is emlékszem.


- Szert tettem egy új barátnőre, és feléledt a kapcsolat egy régivel.

- Majdnem minden nap voltam a Cserpesben, ami kiérdemelte A Hely nevet. Mikulás alkalmából Mikulást, karácsony alkalmából sütit vittem nekik, és örültek.

- Voltam az unokaöcsémmel, Danival Londonban és Doverben. Ezzel két álmomat is valóra váltottuk. Ráadásul még sosem nyaraltunk együtt.

London
Dover
- Két napon is kimentem a Szigetre, mivel úgy éreztem, muszáj fesztiváloznom idén. Mindkét nap megérte, és azóta is hallgatom a Quimbytől a Legyen vörös című dalt.

A Vörös Királynővel

Csillagok és lepkék - ez az igazi Csodaország
- Sokat voltam a Városligetben

Kutyát sétáltatni Gyöngyvérrel
Moly-pikniken Esztivel

Kutyát sétáltatni Gyöngyvérrel

Megint...

Na jó, főleg kutyát sétáltatni Gyöngyvérrel
- Életemben először együtt nyaraltam egy barátnőmmel, ráadásul mindjárt Blankával. Révfülöpön.


- Ha már Révfülöpön jártam, átúsztam a Balatont.


- Futottam 7 km-t egy futófesztiválon, majd elgondolkodtam rajta, hogy fel kéne készülni a félmaratonra, később a maratonra, mert akkor nagyon büszke tudnék lenni magamra, ha ezeket megfutnám. Egyelőre a tervezési fázisnál járok.



- Voltam kirándulni négyszer, ebből kétszer Ausztriában, egyszer meg 28 km-t gyalogoltam, egészen Visegrádtól Szentendréig, és jó volt.

Hűvösvölgy - Normafa

Myrafälle és Steindwandklamm

Schwarzensee

Visegrád - Szentendre, 28 km - Az erről szóló bejegyzésben merült fel a kérdés, kicsoda is Endre. Elég gyorsan választ kaptam. Senki.
- Egész évben talán két edzést hagytam ki, egyébként jó kislány voltam, és mindig mentem, ha K. is ment órát tartani.

- Elkezdtem salsázni, és így 8-10 alkalom után már egész jókat tudok, bár egyelőre leginkább laboratóriumi körülmények között, vagyis az órán megy legjobban a tánc. De voltam három salsa buliban, és úgy éreztem, fog ez nekem menni.

- Nem akármilyen tököt faragtam. (Elnézést a szerénytelenségért, de erre büszke vagyok.)



- 16 év után ismét kórusban énekeltem, mégpedig a volt általános iskolám karácsonyi koncertjén, annak örömére, hogy 30 éves a zenei tagozat, és én is tagozatos voltam. Mondjuk, nem 30 éve, hehe.

- Végére értem a doktori program első részének, vagyis megvan az összes tanegységem. Azóta kicsit félresiklottak a dolgok, de nyugalom, mindent meg fogok oldani.

- Egy év alatt három fordítási feladatot is kaptam, mármint három könyvet. Ezt határozottan előrelépésként élem meg.

- Megjelent a harmadik fordításom, A Paladin-prófécia, és megkaptam az első pozitív kritikát a munkámról olyan személytől, akit nem ismerek.


- Esztivel simogattunk rénszarvast.


- Egy helyes fiú leszállt utánam a villamosról, beszédbe elegyedtünk, és azóta rengetegszer találkoztunk. Ja, igen, ő L. A többi még kiderül.

- Valamint idén éppen 20 éve, hogy iskolás lettem. Van is "első nap az iskolában" képem, csak nincs beszkennelve, és nem tudom, eszembe fog-e jutni a közeljövőben, hogy megkeressem anyuéknál, majd beszkenneljem, de igyekezni fogok. Szépen mutatna itt :)

Szóval lelkileg nem volt jó évem, egyébként meg igen. 2014-től azt várom, hogy a lelkemnek végre jó legyen, a többi szempontból meg legyen legalább olyan tartalmas és szuper, mint idén.

Megjegyzések

  1. a rénszarvas simogatós kép hiányzik a sorból :)))

    VálaszTörlés
  2. Na tessék, tudtam én, hogy valami kimarad! Köszi, hogy szóltál, már teszem is be :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai