Elisabetta Gnone: Fairy Oak – Shirley varázslatos napjai

Ez már a sorozat ötödik kötete. Feli, a dajkatündér már otthon van, miután lejárt a megbízatása Fairy Oakban. Minden este elmesél egy történetet a többi tündérnek a két lányról, akikre vigyázott, és az ő barátaikról. Az első ilyen történet Talbooth kapitányról szólt, ez a mostani meg Shirleyről, a falu legfurcsább gyermekéről: egyszerre a sötétség és a fény boszorkája, ami nagyon ritka, és a természet bünteti.



A fordítással végre nem volt különösebb bajom: voltak benne hibák, ez igaz, de egyiktől sem kaptam agybajt, mint a legutóbbi kötetnél, ahol megtudtam, hogy "a szarvasok összeakasztják a szarvukat, úgy küzdenek", meg azt is, hogy "X elültette a bogarat Y fülében." Szóval ezzel végre nagyjából elégedett voltam.

Amikor a végére értem, nagyon erőltetettnek éreztem a történetet, nem tetszett. Légből kapottnak éreztem a rejtélyt, a nyomokat, a megoldás folyamatát. Azóta kicsit megenyhültem, és már látom, hogy aranyos kis mese ez. Legjobban továbbra is a színes kis füzetkéket szeretem, amik helyenként megszakítják a cselekményt.

Négy csillagot kapott az ötből.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai