Amúgy semmi, csak a munka

Arra gondoltam, meg fogom kérdezni a csoportot (nem azt, hanem a másikat), az-e a bajuk, hogy szemmel láthatólag nem sokkal vagyok idősebb náluk (azért egy 6-8 évvel igen), vagy az, hogy kedves vagyok, és felajánlom, hogy ha utóbbi, akkor szívesen játszom gonosz boszorkányt, hogy helyreálljon a lelki békéjük. (Azért annyira nem szörnyű a helyzet, mindig észreveszik magukat, ha rájuk szólok, csak az lenne a jó, ha rájuk se kéne szólnom, hanem teljesen maguktól viselkednének.)

Aztán arra is gondoltam, hogy nem irigylem azt a szerencsétlent, akinek élete első angolórája szakmai angol, ahol olyan jó szavakat tanul, mint Chief Executive Officer és labour market. Azért fog menni neki, óra végén azt mondta, az első sokk után ő is úgy érzi, hogy tudja majd teljesíteni a tanegységet. (Ha kedves leszek, höhö.)

A vállalati csoportom külön nevet adott a jóindulatomnak/kedvességemnek. Úgy nevezték el: "a Luca-faktor". Ezen eléggé nevettem. Amúgy teljesen alaptalan a vád, hogy csak a jóindulatom/kedvességem, vagyis a Luca-faktor miatt teljesítenek jól, mert az esetek túlnyomó többségében teljesen központi dolgozatokat írnak, amikkel én csak annyit csinálok, hogy kinyomtatom őket, és mégis jól szokott sikerülni nekik. Bár kétes értékű dicséret, azért jólesett, hogy ennyire kedvesnek tartanak.

Na jó, nem is csak a munka, ma pl. ilyet ettem:

Még karácsonyra kaptam, de csak most jutottam el idáig. És ha tudnátok, hogy a hűtőm fele csokival van tele, amit mind karácsonyra kaptam... Ajjaj...

Meg kicsit köhögök.

Megjegyzések

  1. Elismerésem, hogy a hűtőd fele karácsonyi csokival van tele. Én már biztos felfaltam volna. Nálam a csoki nem marad életben sokáig. :-)

    VálaszTörlés
  2. Igyekszem mértéket tartani, nehogy vízilóra hízzak :) Még lenne mit ledolgozni magamról, úgyhogy nem akarok további munkát csinálni magamnak. De még így is több a csoki egy nap, mint kéne :P

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai