Észvesztő - kiszabadulós játék

Még tavaly ősszel vettem a kupont azzal, hogy elmegyünk Tomival, és ha ráér, akkor Blankával. Ma került sor a kupon felhasználására, végül Blanka nem ért rá, úgyhogy ketten mentünk Tomival.



Nagyon érdekes volt. Bezárnak egy szobába, ahol van egy csomó lelakatolt doboz meg ajtó, és ezeket mindenféle logikai feladatok megoldása és jelentős mennyiségű keresgélés után ki lehet nyitni, amitől az ember egy következő szobába jut, ahonnan egy következőbe, majd vissza az elsőbe, és akkor már van kulcsa, amivel kijusson az előtérbe. Hatvan perc áll rendelkezésre a feladatok megoldásához, de folyamatosan figyel kintről egy srác kamerán keresztül, és a walkie-talkie segítségével tippeket ad, ha azt látja, hogy soha a büdös életben nem jutsz ki magadtól. Meg ha nagyon jó nyomon voltál, de feladtad, akkor hirtelen belekiabálja a walkie-talkie-ba, hogy azt a fonalat kövesd, mert abból még lehet valami.

A legjobb az egészben az volt, hogy tudtunk csapatként funkcionálni, és voltak dolgok, amikre én jöttem rá, voltak, amikre Tomi, és voltak olyanok, amiket együtt találtunk ki. Kettőnk között talán az a különbség, hogy nekem egyedül valószínűleg nem ment volna, neki meg igen, de szerencsére minimum két fővel indul csak el a játék :) A játék végén a srác elmondta, hogy az átlagos idő 50-60 perc szokott lenni, és mi 51 perc alatt oldottunk meg az összes feladatot, míg a csúcstartónak 28 percébe került ugyanez a teljesítmény. Azt is mondta, hogy már készül az új pálya, és nemsokára már azt is ki lehet majd próbálni. Alig várom!

Egyetlen hátulütője van a dolognak: teljes áron 8 ezer forint egy kör 2-4 embernek, ami szerintem azért túlzás. A megoldás: figyelni kell a kuponakciókat, mert 4 ezer forint már mindjárt nem tűnik olyan horrorisztikusnak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai