Női magazinokat nem olvasok

Általában. Mert lehangolnak, mert kiderül belőlük, hogy ronda vagyok, kövér és elhanyagolt, én meg szeretek néha legalább közepesen elégedett lenni, mikor tükörbe nézek. Ma azonban az egyik olyan oldalon, amit követek a facebookon, valaki linkelt egy cikket, amiben arról értekezik adott női magazin egyik zseniális újságírója, hogy mit kap ma az a tini, aki tinimagazint vesz. Mivel én notórius BRAVO-olvasó voltam egészen sokáig, talán 17 éves koromig is, azonnal éreztem azt a kellemes kiengedést, lelazulást, amit tinikoromban szoktam, amikor leültem egy adag szennykajával (jellemzően chipsszel) meg az újsággal, és egy órán át csak a pletykákat, képregényeket meg dalszövegeket olvastam. Nagyon szerettem, nagyon jól kikapcsolt, és tény, hogy sokáig nem láttam, milyen igénytelen a maga módján az egész újság. Úgyhogy kíváncsian vártam, mi van ma egy tinimagazinban, pontosabban a BRAVO-ban, az IM-ben, a Popcornban (állítólag ez is régi, én sosem láttam), a 100xSzépben, a Total Girlben (ez valami új, ha jól értem) és a BRAVO Girl!-ben.

Nem fogom részletesen elmesélni az egész cikket, csak a lényeget: világvége, fertő, a tiniket hülyének nézik, és semmiféle értéket nem közvetít az újság, csak a tinik szexuális felvilágosításával vannak elfoglalva, botrány. Ténykérdés, hogy a leírtak alapján túl sok komoly cikk nincs ezekben az újságokban, viszont régen sem volt, és nem is az a cél. Egyébként nem értem, miért baj, ha a tinik szexuális felvilágosítására energiát fordít egy tinimagazin, miután bioszból nálunk kb. nyolcadikban volt szó ilyesmiről, a legtöbb családban pedig otthon ez nem téma, miközben mindenki olvas olyan híreket, hogy hány évesen esnek át a tinik az első élményen - jóval nyolcadikos koruk előtt. Aztán azt sem értem, miért baj, ha egy tinimagazin arról ír, hogy X celeb és Y celeb járnak, vagy Z celeb knocertezik valahol, illetve AB celeb szeret bulizni.

Szerintem is sok minden jobb volt régen, rémes leszek öregasszonynak, de ez pl. pont ilyen volt mindig is, már abból kiindulva, hogy az IM magazinokat egyszer az első német kiadástól kezdve kb. a tizedik évig végigolvastam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai