Ügyködések

Átvettem a maradék könyveket innen-onnan, ezek között már karácsonyi ajándék is van, bizony.

A könyvek közé keveredett Orwell Állatfarmjának filmváltozata is, ha egyszer lesz időm, tuti megnézem. Érdekel, abból a történetből mit lehet kihozni filmen, bár gondolom kaptak az állatok szinkronhangot, vagy ilyesmi.

Lefénymásoltattam és beköttettem a doktoris fő irodalmamat, lehet, hogy az lesz az én Bibliám: Children's Literature in Translation. Csodaszép lett, ezer forintba fájt, és még Andi néni eredetijét is újraspirálozták, ilyen rendesek.

Voltam Andi néninél, ahol megtudtam, hogy jó gondolat az elméleti rész írásával kezdeni ebben a félévben, úgyhogy elolvasom a fentebb említett csodát, összeszedem a többi irodalmamból készült jegyzeteket, és próbálok decemberre rittyenteni egy bevezetésszerűt.

Szintén Andi néninél derült ki két másik doktoris jóvoltából, hogy nem kéne nekem azt a filozófiát elvégezni, mert az alapképzésben elvégzett filozófia valószínűleg ugyanez az óra volt, úgyhogy egyszerűen el kell ismertetni, amikor legközelebb lehet olyat, és ingyér megkapom a kreditet. Juhú :) Igaz, az csak hármas lett, de ha őszinte akarok lenni, nem nagyon vágyom még egy félévre ezzel a bácsival, inkább kibírom, hogy kapok egy hármast. Ennek örömére felvettem holnap reggelre egy másik órát, mert a 14 kreditnek azért meg kell lenni, úgyhogy holnap meglátjuk, milyen is az az óra, mit kell csinálni, ilyenek. Izgi.

Most meg kis szünetet iktatok az ügyködésbe, játszunk egy keresgélőset Tomival, aztán megcsinálom az ütemtervet meg a holnapi két óratervet, és ha még nem lesz nagyon késő, olvasom tovább Tóbiás kalandjait. Eddig nem rossz a könyv, sőt. Hát még a fordítás.

Megjegyzések

  1. Kicsit sajnálom a filót, de ha Olay + valami fenomenológia lett volna, akkor talán jobban jársz bármi mással :)

    VálaszTörlés
  2. A filót kicsit én is sajnálom abból a szempontból, hogy jó lett volna beszélgetni veled az épp aktuális szövegekről. Na de ez még előfordulhat, ha erőt veszek magamon, és előszedem azokat a szövegeket, amiket Olayhoz kellett (volna) olvasni régen :)

    VálaszTörlés
  3. Ó :))) Filóról bármikor beszélgethetünk, és nem kell ahhoz Olay által kijelölt szöveg. Na, majd írok ímélet :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai