Beiratkozás

Miután reggel megint csúnyán elaludtam, nem volt idő se reggelizni, se a képemre festéket felhordani, ezért tanítás után kénytelen voltam hazajönni, mert hát az indexemben csak nem akarok három évig olyan képet bámulni magamról, amin pont úgy nézek ki, mint aki reggel sokkos állapotban hagyta el a lakást, és még nem tért magához azóta sem. A reggelizés hiánya azonnal megmutatkozott, mert úgy fájt a gyomrom, hogy majd kiesett, de az igazán vicces az, hogy a reggeli pótlása és az ebéd után sem múlt el ez az állapot, pedig már halálosan unom. Aztán kicsi smink jött, egy fülbevaló, majd elballagtam a Blahára fényképészhez. Lefényképeztek kb. fél 11-kor, amikor odaértem, és mondták, hogy kb. 20 percet kell várnom. Mivel nem tudtam volna hova menni, mekizni meg nem volt kedvem, beálltam egy polc mellé, és olvastam a könyvemet (még mindig az Ókút, de ma a végére érek, majd talán írok is róla). Egyszer csak kijön a srác a hátsó helyiségből, hogy meghalt a masinéria, még fél óra, de jobb lenne, ha majd délután visszajönnék. Mondtam, az annyira nem nyerő, mert most kell a kép. Gondoltam is, mekkora vicces vagyok már ezzel, hogy tényleg mindent az utolsó pillanatban intézek, mert úgy logikus és kényelmes, pedig mennyivel okosabb lett volna legalább két nappal a beiratkozás előtt fényképezkedni... De ha egyszer pont útba esik a suli felé a fényképész... Szóval mondtam, nem baj, megvárom itt, könyvem van, meg még egy kicsi időm is. Közben azért izgultam, mi lesz, ha nem érek oda legalább 3/4 12-re, mikor délig van beiratkozás, legközelebb meg hétfőn. Végül 11:10-kor meglett a fényképem, érdekes módon kaptam 450 Ft, konkrétan 45% kedvezményt a várakozás miatt, amit aránytalannak tartok, és szóltam is, mert direkt megkérdeztem előre, hogy 1000 Ft-e a kép. A srác mosolyogva mondta, hogy köszöni a türelmemet, és ez most így akkor csak 550 Ft. Egészen meghatódtam rajta, és persze nem kezdtem erősködni, hogy igenis ezrest akarok náluk hagyni. Amúgy szerintem szép képet csináltak, lehet, hogy egyszer csak beszkennelem majd.

Ezek után majdnem fél 12 volt, mire odaértem az egyetemre. 3/4 12 után kerültem be. Kaptam új indexet, amit nem adtak oda, de ki kellett töltenem az elejét, és beleragasztották a képemet. A tárgyfelvétel szept. 13-tól okt. 1-jéig tart, egészen izgatott is lettem, hogy esetleg csak októberben kezdődik a félév. Mondják, a lustaság fél egészség :) Azt is megtudtam, hogy a diákigazolvány, amit kapok, pont ugyanarra jogosít, mint az eddigi, vagyis a számomra legfontosabb kedvezmény is jár hozzá: októbertől három évig (már ha meg nem változnak közben a szabályok...) havonta 10 ezer forint helyett megint 4000 forintért utazom a bkv-n. Öröm és bódottá.

Szóval ennek a bejegyzésnek annyi a lényege, hogy megint diák lettem, és ennek több okból is nagyon örülök, csak a gyomrom ne fájna.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai