Évfordulók

Ma két éve, hogy összeköltöztünk :)

Ma két éve annak is, hogy a Bookstation új helyre költözött, ezért ma jó kis akciót tartottak: reggel 8-tól este 10-ig voltak nyitva, ráadásul a használt könyveiket féláron, az újakat 20% kedvezménnyel árulták. Valamikor tegnap késő este ért el a hír, és reggelre ki is találtam, hogy elmegyek az esti órám után. Így is tettem. Előtte még átvettem a Pán Péter fordítását, holnap el is kezdem, nagyon kíváncsi vagyok rá. A Bookstationben aztán kb. 3/4 órát töltöttem el, és nyilván megszegtem a szabályt, miszerint nem veszek új könyvet, míg el nem fogynak a már meglévők.

Sikerült szert tenni Peter Panre, ráadásul úgy, hogy mindkét történet benne van a kötetben, és olcsóbb volt, mint az egy történetes kötetem, amit szerintem odaadtam valakinek, vagy csak egyszerűen elnyelte a könyvnyelő szörny. Az, amelyik a motivációs spanyol könyvemet is elnyelte. (Tudta egyébként valaki, hogy két Peter Pan regény is van? Nekem tök új infó.)

BARRIE, J. M. : Peter Pan & Peter Pan in Kensington Gardens / Wordsworth, 2007

Szereztem egy Oscar Wilde kötetet is. Egyrészt azért, mert nagyon szeretem őt is meg a történeteit is, másrészt azért, mert angolul még sosem olvastam tőle semmit, és gondoltam, itt van már az ideje.

WILDE, OSCAR : Fairy Tales and Stories  / Conran Octopus, 1980

Hazahoztam Münchhausen bárót is. Az ő kalandjait egyszer még alsóban elkezdtem olvasni, de nem jutottam sokáig. Azt hiszem, annál a résznél tettem le a könyvet, amikor a saját üstökénél fogva kihúzza magát a vízből. Teljesen kiakasztott, hogy valaki így hazudjon a gyerekeknek egy könyvben (mármint egy Könyvben). Anyu nem kicsit nevetett rajtam, meg hát próbálta elmagyarázni, hogy igazából nem akarnak becsapni, de nem tudta ezt már kimagyarázni. Persze Münchhausen kalandjait is beleszámoltam abba a rengeteg elolvasandóba, viszont ez most németül van, és annyira tündéri kiadás, hogy nem bírtam otthagyni, ráadásul 200 Ft-omba volt. Apró, és csodaszép színes illusztrációk vannak benne.

KUPSCH, JOACHIM : Die galanten Abenteuer Münchhausens - Seine LIebes-Lust- und Bettgeschichten einschliesslich seiner Lobpreisung des schönen Reizes / Eulenspiegel Verlag

Nyilván beesett a kosárba (na jó, kosár nem volt, de értitek) egy krimi is, mert nem én lennék. Tipikusan a “Don’t judge a book by its cover” bölcsesség ellenében cselekedtem. Szép a borítója. A címe: Frost at Christmas. Hátulján az ismertető: Jack Frost detektív így meg úgy. Kész, nem hagytam ott.

WINGFIELD, R.D.  : Frost at Christmas / Bantam, 1995

És a végére hagytam a legjobbat, aminek legjobban örülök. Volt egyszer egy sorozat, Patrick Swayze volt benne az egyik főszereplő, a címe pedig Észak és Dél volt. Nagyon szerettem, minden részét láttam. Egyszer aztán rájöttem, hogy az a sorozat bizony egy könyv alapján készült. Néhány hónapja ráakadtam a könyvre egy online könyváruházban, de drágának találtam. Ma viszont, amikor lementem a használt könyvek közé, ott feküdt az egyik polcon, nem lehetett nem észrevenni. Megnéztem az árát, ami már eleve tetszett, aztán rájöttem, hogy még el is kell osztani kettővel, és akkor már biztos volt, hogy jön velem haza. (500 Ft-ba volt egyébként.)

JAKES, JOHN : North and South / Fontana, 1987

(Nem olyan megviselt szerencsére, mint a képen, ez még egy régebbi példány lehetett.)

Összesen 6000 Ft értékű könyvet hoztam el 2500-ért, és ezt jó vásárnak tartom. Ráadásul a Peter Panen kívül minden utolsó példány volt, úgyhogy ez is mázli, hogy este fél 8-kor még ott voltak. Kíváncsi leszek, jövőre megcsinálják-e ezt az akciót megint, vagy nem kaszáltak vele olyan nagyot. Persze amíg én ott voltam, előfordult az üzletben még legalább tíz vásárló, és amennyire én láttam, mindenki vett valamit. Akkor már csak megérte… :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai