2012

A This Is It előtt ment az ajánlója a moziban.

 

Egyszerűen nem értem ezt a filmet. Oké, a maják kiszámolták, hogy 2012. dec. 21-én elpusztul a világ, kész, passz, nyekk. Oké, egy sor látványos effekt során a Szent Péter(-)bazilika agyonnyom egy rakás hívőt, elsüllyednek a városok, és úgy általában eljön az Apokalipszis. Ez így oké, bár eléggé felesleges filmet csinálni róla, de ez csak az én véleményem. De hogy egy maroknyi ember elkezdjen nyígni, hogy ők nem akarnak meghalni, ők akkor is kitalálják, hogyan menekülhetnének meg.... Ez kész. És akkor jönnek ezek az iszonyú blőd jelenetek, hogy a pasi meg a nő telefonon beszélget, miközben összedől a világ, a nő zokog, a pasi meg a következőt bírja mondani: "Ha csak te túléled, nekem már megérte", vagy valami hasonló. El is képzeltem, mekkora buli lenne a nőnek egyes egyedül túlélni a világvégét. Mennyire rohadtul unatkozna hátralévő 30-40 évében tök egyedül. Lehet, hogy ezért sír annyira.

 

Ha nekem azt mondják mondjuk a tévében, hogy holnap vége a világnak, és mindenki meghal, az utolsó szálig mindenki, kihal az emberiség, ééérted, és tegyük fel, el is hiszem ezt, akkor nem állok neki azon agyalni, hogy hogyan éljem túl mégis én egyedüliként. Ha MINDENKI meghal, de tényleg, mind a hatmilliárd ember ezen a bolygón, akkor nem teljesen mindegy nekem is? Akkor van még egy napom, amit eltölthetek a családommal, és akár még meg is beszélhetjük, mi lenne, ha nem pusztulna el a világ, sőt megtarthatjuk a karácsonyt is, végül is csak három nappal kell előre hozni. De hogy idegbeteg módon kezdjek rúgkapálni, hogy én CSAKAZÉRTIS túl akarom élni, hát ez egy hülyeség. A legnagyobb hülyeség pedig az ajánló záróképe, amelyben egy csapat ember tovarepül egy helikopteren, miközben többek közt Amerikát elnyeli a tenger. És mégis hová repültök, ti szerencsétlenek, ha egyszer elpusztul a világ (legyen a sírjára virág...)? És mégis mennyi rengeteg üzemanyagot tároltok azon a nyomi helikopteren? Szerintetek mit értek el ezzel a jellegű idiotizmussal? És hallod, a kritikában azt olvasom, hogy egy maroknyi pénzéhes vadbarom meg néhány buddhista szerzetes túléli. Hát ez kész. Érted, a buddhista szerzetes kapkod az élet után, akinek vallásalapítója, Buddha pont arra tanítja őt, hogy rohadtul ne kapkodj az élet után. Ez gyönyörű.

 

Ezen a képen az látható, ahogy (feltehetően) az USA megsemmisül:

 


 

A helikopteres képet akartam betenni ide, mert az szerintem határtalanul vicces, de olyat nem találtam. Mindenesetre úgy emlékszem, ezt a képet látják az emberkék a gépből.

 

Egy biztos. Ezt a filmet én nem fogom látni, és valószínűleg nem is veszítek sokat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai