Bookaholic

Tegnap öt könyvvel gazdagodtam.

 

Nella Larsen: Passing

Mert kötelező az afro-amerikai irodalomra, és mert nagyon jó könyv, megérdemli, hogy megvegyék.

 

Terry Pratchett: Eric

Mert Terry Pratchett annyira humoros, hogy muszáj tőle minél többet olvasni. Ezt a könyvet ma el is kezdtem, most tartok a hatodánál kb., de már most szétröhögtem magam. Éljen Terry Pratchett!

 

L. Frank Baum: The Life and Adventures of Santa Claus

Mert szégyen, hogy csak az Ózról ismerem, miközben elég sok mást is írt. Gondoltam, kezdetnek megteszi, ha ezt a mesét megismerem. Aztán majd lassanként a többit is.

 

Helen Fielding: Olivia Joules and the Overactive Imagination

Mert a Bridget Jones-könyvek nagyon jók, és remélem, hogy ez is lesz olyan szórakoztató.

 

Biyi Bandele: The Street

Mert csak angolszász, germán és magyar irodalmat ismerek (középiskolai egyéb kötelező nem ér), és ezt szomorúnak tartom, ezért úgy döntöttem, elolvasok minden földrészről legalább egy könyvet, illetve pl. Európa különböző tájairól is egyet-egyet. Kezdetnek egy afrikai szerzőt választottam, mert meggyőzött a fülszöveg. Remélem, az lesz, amit gondolok, és teljesen más felfogással találkozom majd a könyvben, mint amikkel az általam ismert eddigi könyvekben.

 

Egyébként a kanadai Lucy Maud Montgomery tavaly beszerzett könyvéből (Further Chronicles of Avonlea) még van vagy ötven oldalam, de eléggé szenvedek vele. Nyááááál :( Biztosan a Road to Avonlea és az Anne is ilyenek, de azokon valahogy nem ütközött ki annyira. Ebben a novelláskötetben megőrjít, hogy nemtől függetlenül picsog mindenki, és mindig valami valószínűtlen happy end a dolog vége. Most szüneteltetem a dolgot, és egyszer majd átverekszem magam az utolsó pár novellát. De L.M.M.-től ezek után csak a Road to Avonlea és az Anne kötetei jöhetnek :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai