Alvásmegvonás

Viola a kezdetek óta nagyon jó alvó, újszülöttként is max. kétszer kelt, 2-3 hónaposan átaludta az éjszakát (fél 10-től 8-ig), aztán egyszer kelt, 3-4 vagy 5-6 körül, de hamar visszaaludt. Egy ideje a hajnali keléskor 1-1,5 órát bulizunk, mire visszaalszik, de ez a hét volt eddig a mélypont*.

Vasárnaptól péntekig minden éjjel legalább háromszor kelt, és harmadszor, hajnali 1 és 2 között már nem is aludt vissza, csak valamikor 5 körül. Ebből adódóan vasárnap óta 2-4 órákat aludtam, és nappal sem tudtam behozni a lemaradást, mert egész nap sírt minden nap. Péntekre már rendesen leamortizálódtam.

Utaztunk Pest felé kocsival, a hölgyek nyűgösködtek, én énekléssel igyekeztem nyugtatni őket. Az Egyszer egy királyfinál jártam, amikor a következőre került sor:

"Kerüljön a házba, üljön a patkányra..."

Már persze padkára... Folyt a könnyem, sírtam a nevetéstől.

Tegnapról mára aztán aludt Viola, csak fél 6-kor kelt, de én olyan fáradt vagyok, hogy délelőtt a földön ülve elaludtam, miközben Flórával legóztunk.

Nem tudom elképzelni, hogyan él túl az, akinek kettőnél több gyereke van. Hacsak nem úgy, hogy tök máshogy van bekötve, mint én, és elvan alvás nélkül is. Nekem mindenesetre a szemem könnybe lábad, ha arra gondolok, hogy egy-két év múlva hétvégén néha akár 9-ig is alhatok majd.


*Bízom benne, hogy ennél mélyebbre már nem csúszunk, de tudom, hogy még bőven lenne hova.

Megjegyzések

  1. Mert korábban el tudtad képzelni milyen az, amikor nem csak egy gyereked van? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy értettem, hogy a Flórával éjszakázások és Viola születése között kb. egy hét szünet volt, szóval 4 éve alig volt olyan, hogy 7-8 órát aludtam volna. Nem hiszem, hogy lenne bennem erő még egy gyerek több évig tartó éjszakai mulatságaihoz. De mi kétgyerekes család vagyunk, úgyhogy minden oké :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai