Mozgásfejlődés

Karácsony előtt pár nappal megállapítottuk az osztrák gyógytornásszal, hogy Flóra egy ideje semmit sem fejlődött, viszont egyre kevésbé hajlandó kúszni is. Ennek a nő sem örült, kaptunk egy hosszú gyakorlatsort, amit naponta kell végezni a kisasszonnyal. Eléggé elszomorodtam, mert igazából eléggé elegem van már a koraszülöttségből, mármint most már nem szeretném a hatásait tapasztalni a gyereken, és leginkább a gyógytornákra sem szeretnék már menni, pedig így még jó sokáig kell majd, az tuti.

Ezek után még a karácsony előtti héten Flóra nekiállt gyakorolni a négykézlábra állást. Eleinte csak kicsit tudta megemelni a csípőjét, mert nem húzta össze a lábát, de nagyon örültünk, hogy végre történik valami. Karácsonykor rengeteget gyakorolt, és most már ott tart, hogy simán négykézlábra áll, sőt hintázik is ebben a pozícióban. Volt egy eset, amikor megcsinálta a kunsztot, majd visszafeküdt a földre, és megtapsolta magát, hát, az halál cuki volt. Ja, mert tapsolni is tud már a karácsony előtti hét óta, nagyon gyakran csinálja is. Azért továbbra is szeret a mi kezünkkel tapsolni, ez nem múlt el.

Sok szuper játékot kapott karácsonyra, mindegyikkel szívesen játszik, jól el is fárad naponta többször. Van például egy puzzle-je (nem pont olyan, mint a linken, de ugyanez a típus), amit annyira szeret, hogy kúszni is hajlandó érte. Anyu átkúszatott vele egy egész szobát, a puzzle-lel motiválta, nagy volt az öröm akkor is. Ezzel egyelőre úgy játszik Flóra, hogy kiveszi az állatkákat, aztán nézegeti, forgatja őket, de ezt egy nap végtelenszer hajlandó megismételni, ha valaki visszateszi őket a helyükre. Többször próbálta már a visszapakolást is, és nagyon érdekes, hogy emlékszik, mit honnan vett el, mert minden állatot jó helyre próbál visszatenni, csak mivel nem pont megfelelően tartja a formát, nem megy be, és akkor csak úgy odarakja a lyuk mellé.

Egyébként nagyon jól eszik, sokat iszik (vizet), és rengeteget mosolyog meg nevet. Egyre inkább kislány, és egyre kevésbé kisbaba. Hétfőn már egyéves lesz. (És tíz hónaposnak számít, no de.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai