Társasház

Amikor már épp elaludt a gyereked, aki annyira alkalmazkodó, hogy a porszívóját minden bútorhoz izomból odaverve porszívózó felső szomszédra már a füle botját sem mozgatja, akkor a gyerekszoba falának túloldalát kalapáccsal kezdi verni egy újabb csodálatos szomszéd. A gyerek persze felriad, sírva fakad, kb. fél óra, mire megnyugszik és visszaalszik. Ekkor felállsz vele, beteszed a kiságyába, és még el sem fordultál teljesen, amikor a csodálatos szomszéd megint nekiáll a falnak a kalapáccsal, amire a gyerek megint zokogva riad fel. Úgy elfutott a pulykaméreg, hajjaj. Nem tudom megérteni, ezek az emberek miért nem érzik, hogy kalapálni és porszívózni nem este fél 10-kor meg 10-kor kell.

Megjegyzések

  1. A tarsashaz az tenyleg ilyen, mindenki zavarja valamivel a szomszedait. De nincs nalatok egyuttelesi szabalyzat, vagy valami ilyesmi, ami alapjan szolni lehetne, ha mar maguktol nem erzik, hogy ez igy nem ok? Probaltal mar beszelni a szomszedokkal, hogy kisbaba van, legyszi ne fel tizkor verje szet a hazat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy nem tudom, ki van a túloldalon. Lehet, hogy a folyosószomszéd, de lehet, hogy a szomszéd ház egyik lakója. Nem kizárt, hogy kiteszek egy üzenetet, hogy légyszi, a nagyon durva zajokat időzítsük már 8 előttre. Érdekes, hogy ahol Pesten laktam, ott ilyen nem volt, illetve 7 év alatt kétszer keltem 6-kor ütvefúróra, amúgy béke volt. Talán jobb lehet ott a hangszigetelés, nem tudom.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai