Spárga

A csapból is az folyik errefelé*, hogy vegyél spárgát, egyél spárgát, most van spárgaszezon, és a spárga különben is milyen egészséges meg finom, ki ne hagyd. Gondoltam, oké, legyen nekik igazuk, akkor kipróbáljuk. Eddig gyerekkoromban ettem csak spárgát egyetlen alkalommal, de az akkor pont fás volt, és hát az nálam annyira no-go számba ment, hogy pl. karalábélevest sem ettem kb. 15 évig azután, hogy egyszer fás karalábé került bele. De most vettem egy köteg spárgát, kerestem hozzá szimpatikus receptet, citromot kellett rálocsolni meg nem is tudom, még mit kellett rátenni, aztán megsütöttem a sütőben. És nem mondom, hogy rossz volt, mert egyáltalán nem lenne igaz, de olyan semmilyen íze volt. Ettől elbizonytalanodtam. A következők a lehetőségek:
1. A spárgának van valami nagyon markáns íze, csak én pont kifogtam egy kevésbé jellemző eresztést.
2. A spárga mindig ilyen (ez esetben nem értem a felhajtást).
3. A spárgának van valami nagyon markáns íze, ennek is volt, csak bénán készítettem el, azért tűnt íztelennek.

Ha valakinek lenne valami meglátása a dologgal kapcsolatban, annak tökre örülnék :)


*Nem nézek tévét, nem olvasok újságot, online híreket sem, szóval rám csak a plakátok ömlenek, de azokon is annyi spárga van, hogy már nekem is feltűnt.

Megjegyzések

  1. Szia Luca, ez itt egy teszt-komment. :)

    VálaszTörlés
  2. régebben ugyanígy éreztem a spárgával. aztán pár éve anyu talált egy receptet, és azóta szerelmes vagyok ebbe az ételbe: a spárgát (zöldet, a fehér sztem nem finom) megpucolod vékonyan zöldséghámozóval, a fás végét levágod, majd a 4-5 centis darabokra vágod, és vajon megpirítod. só+bors+szerecsendió+főzőtejszín, egyet rottyan, utána szuperfinom akár spagetti tésztával, akár kuszkusszal. :) így elkészítve friss, roppanós, az íze enyhe, de kellemes és nagyon üde. esetleg egy kis parezánt is lehet még a tetejére dobni, de ez már részletkérdés. :)
    jah, és amire készülj fel: nagyon furcsa szagút pisil az ember spárgaevés után..

    http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20150423-zavarja-ha-budoset-pisil-ne-egyen-spargat.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a receptet, ezt is ki fogom próbálni :) A kellemtlenséget szerencsére legutóbb nem tapasztaltuk, remélem, legközelebb sem fogjuk :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai