Kicsit kitölti a gondolataimat

az esküvő. Amíg csak örültem neki, naponta sokszor eszembe jutott ugyan, de még maradt hely más gondolatoknak is. Amióta elképesztően sok lett a szervezési feladat, azóta folyton ezen jár az agyam. Tegnap voltunk Sümegen, megnéztük a lehetséges helyszíneket, szerveztünk némi egyebet is, és a családban is a különféle feladatokról meg szokásokról volt szó. Én este visszajöttem Bécsbe, mert ma dolgozom, Tomi meg otthon* maradt, mert megkapta tömbösítve az egy hónapja elmaradt szabadnapjait, így most két hét pihi van, viszont a családját az elmúlt két hónapban nem egész egy napot látta, szóval most velük tölt pár napot. (Meg így tud intézni ezt-azt az esküvővel kapcsolatban, a kocsi is eljut a szerelőhöz, ilyenek.) Miután visszaértem, még vagy két órán keresztül túrtam a netet pl. sminkes meg fodrász után, a végén már kb. félálomban.

Eredmény? Éjjel próbaesküvőnk volt. Részben Máltán, részben nem tudom, hol, és nagyon-nagyon izgultam. Azt értem, hogyan bírtam kitalálni ezt, hogy próbaesküvő - a próbafrizurán meg a próbasminken gondolkodtam még közvetlenül elalvás előtt is. Arra is emlékszem, hogy 4-kor volt a nagy esemény, és mi előtte Blankával egy kávézóban ültünk (?!), beszélgettünk arról, hogy nagyon izgulok-e (igen, teljesen végem volt), aztán 3/4 4-kor szívbajt kaptam, hogy úristen, nem 3/4 3 van, elnéztem az órát, el fogok késni, hát még fel sem vagyok öltözve, és vajon mennyi idő lehet, amíg rám adják a ruhámat, és Tomi mennyire meg fog ijedni, ha 4-kor nem jelenek meg. Valamiért tele volt a cuccaimmal az asztal, olyan volt, mintha egy csomó apró ajándékot kaptam volna, pedig azért a próbaesküvő mellé már csak nem találtam fel a próbanászajándékot is, az azért tényleg nagy marhaság lenne. Miközben félig-meddig pánikban próbáltam összepakolni a dolgaimat, egyszer felébredtem arra, hogy ez milyen hülyeség már, hát hiszen Tomi nem láthatja a ruhámat a tényleges esküvő előtt, de aztán úgy voltam vele, jó érzés esküvőzni, úgyhogy visszaalszom, hátha folytatódik az álom, kíváncsi vagyok a végére.

Folytatódott is, mégpedig pont ott, ahol félbeszakadt - ilyen sem sűrűn fordul elő. Felpattantam a biciklimre (?!), és félig Málta, félig talán Horvátország dimbes-dombos tengerpartján tekertem, mint az őrült, és közben arra gondoltam, oké, pont 4-re odaérek, és bár csúszni fog a szertartás, de legalább mindenki látja, hogy ott vagyok, bár nagyon fogom szégyellni magam, hogy nem sikerült időre elkészülni. Egyszerre nagyon sok lett körülöttem a biciklis, és valahogy Via blogger városnéző túrájába sikerült belefutnom, ahol is éppen a rajongóinak mutatott egy helyes kis házikón egy helyes kis zöld ajtót, hogy oda szoktak járni a férjével mozizni, ha már nagyon sok az élet. Szűk utcácskán voltunk, alig bírtam áttekerni a tömegen (akik szintén biciklivel voltak, btw), pedig tisztára frászt kaptam, hogy még csak oda sem fogok érni 4-re. Már a célegyenesben voltam (ez St. Julian's lett volna, annak is a szerintem legjobb része, Spinola Bay), elesett előttem egy pasi a bringájával, dőlt a vér a térdéből, ő meg úgy üvöltött, mintha halálos sebet kapott volna. Gondolkodtam, segítsek-e, vagy majd segít más, de mivel a társai körülvették, meg láttam, hogy bár nagyon üvölt, azért életben marad, rohantam tovább. És itt végleg felébredtem.

Na, hát a késéstől való félelmem örök, tizenpár éves koromban még július közepén is tudtam olyat álmodni, hogy eltévedek a suliba menet, és lekésem az első órát, és tiszta zaklatottan ébredtem. (Anyi ekkor mondta a következőt: "Kislányom, most már egy hónapja tart a nyári szünet, legyél szíves most már valami mást álmodni!") És hát mi lehetne szörnyűbb, mint elkésni az esküvőről, még ha az csak próba is?

Tomi reakciója, amikor elmeséltem az álmot: "Azért majd érj oda, jó? Vagy az sem baj, ha elkésel, megvárunk." :D

*Pár napja mondta Tomi a tegnapi útra utalva, hogy majd otthon ez meg az lesz, aztán kissé bosszúsan javította magát: "Otthon? Hát itt az otthon. Vagy hol van az otthon?" Mondtam neki, pofonegyszerű, itt is meg ott is. Itthonról megyünk haza, aztán otthonról meg hazajövünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai