Még mindig hihetetlen

Tényleg igyekszem gyorsan túllendülni ezen, és befejezni ezt, de egyelőre még nem nagyon megy - elnézést kérek mindenkitől, akit idegesítek vele.

Ahányszor eszembe jut, hogy Trump lesz az elnök januártól, egyszerűen ledobja az agyam az ékszíjat, annyira hihetetlen ez számomra. Tényleg hatalmas szerencse, hogy nem vagyok amerikai, nem tudom, akkor mit éreznék.

Egyszerűen nem értem, hogyan tudnak emberek pozitívak maradni, és úgy állni hozzá, hogy ne essünk kétségbe, nem tudjuk, milyen elnök lesz, még az is lehet, hogy jó. Mindenesetre irigylem őket. Ha félreteszem az elnöki vitákat, a kampánybeszédeit, a tweetjeit, tényleg szinte mindent, és csak néhány dolgot tartok meg, pl.
- szerinte a globális felmelegedés csak egy hoax, amit Kína talált ki, hogy betegyen az USA gazdaságának,
- szerinte a védőoltások autizmust okoznak,
- szerinte a dohányzás nem okoz tüdőrákot,
- állítja, úgy fogja visszacsábítani az USA-ba az amerikai cégeket, hogy az azokat befogadó országokat megbünteti,
- szerinte az, ha elkerüli az adófizetést, azt bizonyítja, hogy okos (na, jó, ezt pont az egyik vitában mondta)...

szóval, ha csak ennyi információm van róla, már az a vélemény alakul ki bennem, hogy inkább ültessenek oda egy csimpánzt, alkalmasabb erre a feladatra, mint ez a narancssárga fejű jóember. Amúgy 75 lezáratlan bírósági ügye van, néhány szexuális zaklatás témájában, nem egy csalás gyanújával folyik, és idén 1 milliárd dollár veszteséget termeltek már a cégei, akkora üzletember. Mellesleg ő tipikusan nem a self-made man, mert a vagyona nem kis részét örökölte.

Rettenetesen elkeserítő, hogy visszafelé megyünk az időben. És igen, engem aggaszt, hogy ez a nyomorult mit fog csinálni ott a messzi távolban, mert ha szétveri pl. a globális felmelegedés lassításán fáradozó bizottságot, vagy esetleg atomot dob valakire, abba én is beledögölhetek, és nem szeretnék, köszöntem szépen. Tényleg abban tudok bízni, hogy csak négy éve lesz, addig nem csinál nagy galibát, aztán elhúz a francba, és két normális jelölt közül sikerül választani egy olyan elnököt, aki alkalmas erre a feladatra.

Ahányszor eszembe jut, hogy ez az ember lesz az elnök, az első sokk után, amikor újraindul az agyam, megjelenik lelki szemeim előtt a Vissza a jövőbe 2 azon jelenetsora, amikor is Marty a jövőből az alternatív 1985-be érkezik meg, ahol Biff a város polgármestere. Na, hát az van, hogy a valóságban Biff nem egy kisvárost vezet, hanem ő (lesz) az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

Trump elnök úr. Jézusúristen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai