Volt kollégák

Néha nagyon tudok örülni neki, hogy Máltán még jóval kevésbé tudtam követni a körülöttem lévő német anyanyelvűek német beszélgetéseit, mint most. Így egy csomó olyan dologról lemaradtam, ami nagyon megdöbbentett volna, és nem jó értelemben.

Az egyik volt kolléganőm, aki nemrég lett anyuka, a napokban megosztott egy oltásellenes cikket. Már ettől is felszaladt a szemöldököm, de hát mindenki azt gondol, amit akar, abban hisz, amiben jó neki hinni. De aztán odakommentelt egy másik volt kolléga, egy pasi. Valami ilyesmi volt a szöveg: "Az oltás milliárdos üzlet, csak arra jó, hogy a gyógyszergyárak még jobban megszedjék magukat. A gyerekek nem lesznek egészségesebbek az oltásoktól, annyi biztos. Ne oltassátok be a gyerekeiteket!" A nő meg lájkolta. Én meg csak ültem ott tátott szájjal. Jó, jó, nem lesz egészségesebb a gyerek az oltástól, mert szerencsés esetben már eleve nem volt beteg, de vajon mitől tűntek el a régen mindennapos járványok, amelyekbe nem egy és nem két gyerek halt bele? Lehet, hogy a védőoltásoktól? És nem lehet, hogy összefüggés van aközött, hogy egyes területeken megint terjednek már legyőzött betegségek, és aközött, hogy egyre népszerűbb lesz az oltásellenes mozgalom, vagyis egyre többen nem oltatják be a gyerekeiket kanyaró, rubeola, tudom is én, még mi ellen?

Tényleg olyan jó, hogy amikor ott voltam, nem tudtam, ezért nem is próbáltam követni a beszélgetéseiket. Mikről maradhattam le ennek köszönhetően!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai