Szemüveg

Bementem az optikába, közölték, hogy ezzel a kerettel nem lehet mit csinálni, de szívesen készítenek nekem új szemüveget kb. egy hét alatt. Aha, király. Addig félvakon eléldegélek, különösen fájdalmas pontként a hosszú hétvégére tervezett balatoni nyaralást is majd inkább sejtem, mint látom. Meg a... Munka után még elrohanok egy optikába, akik úgy hirdetik magukat, hogy mindent és bármit megoldanak, igaz, kva messze vannak, és ha az sem sikerül, akkor rendelek a netről kontaktlencsét. Ehhez persze előbb írnom kell az otthoni optikába, hogy szerintük melyik szemem pontosan hányas, mert ezt nem bírom megjegyezni, viszont a maradék 3 kontaktlencsémet, amit nehezebb időkre eltettem, miután letiltottak róla, nem találom. Most vagy azért, mert sz*rt se látok, vagy az is előfordulhat, hogy hazavittem, mondván, úgyis Magyarországon lesz majd szükség rá egyszer sokára. Jelen pillanatban nem érdekel a fenyegetés, hogy esetleg leválik a szaruhártyám vagy bármi, én nem szeretnék félvakon tölteni heteket, basszus.

Te nyomorult szemüveg, hát hogy tehettél velem ilyet?

Megjegyzések

  1. Sose volt szemüvegem, de nem lehet a lencsédet átrakatni egy másik keretbe? Vagy annyira speciális, hogy új keretet kell mindenképp csináltatni? A kontaktlencsének és a szemüveglencsének más a dioptriája? Nem lehet a lencse alapján rendelni k.lencsét, mindenképp kell hozzá a hazai optika? Bocsi, ha ezek nagyon hülye kérdések. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem hülye kérdések :) A kontaktlencsének van még egy plusz adata is, cilinderméret, amiről nem tudom, micsoda, de nem voltam benne biztos, mi van, ha olyat rendelek, amin nincs cilinder. Mert kétféle van. A dioptriát tényleg ki lehetett volna találni a szemüveg alapján, ez nem jutott eszembe rémületemben. A reggeli helyen a lencse átpakolására azt mondták, azt sem lehet megoldani, mert... Nem is emlékszem, mi volt az indok, csak tudom, közben arra gondoltam, nyilván nem akarja megoldani, mert neki az éri meg, ha új szemüveget vetet velem kerettel meg lencsével együtt. De aztán munka után voltam egy másik helyen, ott két óra alatt átrakják a lencsét új keretbe, szóval megoldódni látszik a probléma. Hála az égnek, mert siralmas volt ez a nap, nagyon rossz, amikor nem látom a másik ember arcvonásait, mimikáját, de fél méternél messzebbről a saját írásomat sem a táblán, bónuszként a tanári gép monitorát meg egyáltalán, csak ha 10 centiről nézem. Nagy megkönnyebbülés, hogy nem lesz még egy ilyen napom.

      Törlés
    2. Köszi a választ, és örülök, hogy pozitívan megoldódott. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai