Orlando

Nem tudom felfogni, hogy lehet valakit azért gyűlölni, mert homoszexuális (vagy ilyen vagy olyan vallású, vagy ilyen vagy olyan színű a bőre, satöbbi). Semmit nem tud az illetőről, soha életében nem is látta, csak annyi az infója, hogy homoszexuális, és akkor gyűlöli. De hogy meg is ölje... Tényleg érthetetlen számomra. Még csak látnia sem kellett ezeket az embereket, ha annyira zavarták őt, ugyanis egy homoszexuálisoknak szóló klubban buliztak. Egyébként biztos iszonyú lehet látni száz embert, amint táncolnak, tényleg rettenetes lenne. Elképesztő, milyen beteg elmék szaladgálnak szabadlábon. Mivel nem akarok erről az esetről túl sokat olvasni, csak címeket láttam, nem tudom, kiderült-e, mi volt ennek a rohadéknak a motivációja, úgy értem, "csak" a gyűlölet vezérelte, vagy azt gondolta esetleg, hogy Allah kedvére tesz ötven ember halomra lövöldözésével, de az vigasztal, hogy ha meggyőződésemtől eltérő módon mégis lenne menny és pokol, ez a gyökér garantáltan a pokolra jutna.

Mint mondtam, nem kellene nekem erről az esetről (sem) cikkeket olvasni, de egyet sajnos már elolvastam, és még azt tenném hozzá, hogy nem tudom, hogyan fogja feldolgozni a történteket az a nő, akinek nemcsak, hogy megölték a gyerekét, de a gyereke a lövöldözés kezdetétől egészen a haláláig SMS-eket küldött neki, és könyörgött, hogy hívja a rendőrséget, és segítsen valahogy, különben ő meg fog halni.

Én nagyon kíváncsi vagyok, elvetik-e valaha is azt, hogy a fegyvertartás az egyén alapvető joga, amelynek alapja a második alkotmánymódosítás, amit nagyon körmönfontan sikerült megfogalmazni annak idején, így aztán máig sincs megegyezés arról, mire is gondolt a költő. ("A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be infringed." - kiemelés tőlem)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai