Gluténmentes palacsinta (4 nagy darab)

Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 3 ek. keményítő
- 1 tojás
- 1 csipet só
- pici édesítőszer
- esetleg vaníliaaroma (én nem találtam a boltban, így kihagytam)
- a sütéshez kókuszolaj vagy -vaj (vagy étolaj, ennél a mennyiségnél szerintem nagyjából mindegy)

A recept szerint egy shakerben kell összerázni a hozzávalókat, de biztos nincs harag akkor sem, ha egy tálban, kézi habverővel vagy robotgéppel keverjük el őket. Sokkal-sokkal folyékonyabb lesz, mint hinnénk, de ettől még tökéletesen palacsintaként fog viselkedni, miután serpenyőt ért, és ízre sem mondja meg senki, hogy nem hagyományos módon készült. Én végül tripla adagot csináltam, és csak az első szakadt miszlikre, mert túl vékonyra sikerült.

Megjegyzések

  1. :)
    Én a vegánság miatt növényi tejet használok, és tojás nélkül, ugyanígy, keményítővel és őrölt lenmaggal, hát csudafinom! A palacsintánál egyedül a sütést bánom, az étvágyamhoz képest túlságosan lassan készül el. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, ez is jól hangzik :) Én most pont azon gondolkodtam, hogy egyáltalán nem tartott sokáig. Bekeverni volt vagy 2 perc, a sütés meg kb. 20. Tomi öröme meg nagy, szóval abszolút megérte :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai