Éjjeli töprengés

Alvás helyett, nagyon okos. De majd mindjárt alszom is, csak egyelőre kicsit nehezen kapok levegőt, meg csíp az orrom alatt, a szám fölött. Az orrom helyén egy piros krumpli van.

- Mi lehet annak az oka, hogy szeptember óta most már sokadszor vagyok megfázva? Az éves átlagom egy betegség. Oké, hogy most is kinyírtam a torokfájást már a legelső napon két Sterpsils segítségével, de ez a nátha sem jellemző rám, és elmúlhatna már. Nem akadályoz igazán semmiben, nem érzem rosszul magam, elfunkcionálok, csak ha könnyebben kapnék levegőt, az király lenne.

- Visszaírt a tegnapi nő, akiről azt gondoltam, nem voltam szimpatikus neki, enyém a szoba. Igen ám, csakhogy egy másik, nagyon-nagyon olcsó szoba tulajdonosa is írt, hogy elmehetnék megnézni, én meg elmentem. És az a baj, hogy tetszik. Kb. feleakkora, mint a mostani, feleannyi tárolóhellyel jár, és nem egy lakótárs van, hanem négy. De a négyből ketten otthon voltak, jófejek, fiatalok (a másik helyen kicsit idősebb nálam a nő), nem zavarja őket a vendég (mindenhol megkérdeztem, mert úgy voltam vele, már az elején jó tisztázni, hogy Tomi van nekem, és szeretném, ha jöhetne hozzám), és - ha még nem említettem volna - nagyon olcsó. Konkrétan 150 euróval olcsóbb, mint a mostani, és a kaució is feleannyi. Simán ki tudnám fizetni, a kauciómon kívül, amit ma visszakaptam, még 50 eurót kellene a beköltözésbe invesztálni, ami igazán nem sok, a következő lakbérig meg még kapok pénzt az oviból, a szabadulós játékból (onnan nem sokat, de az is pénz) meg a telefonálós munkából (ahova szerdán 12 órázni megyek, az két műszak, tehát áprilisra 3 műszakom lesz, ami még mindig nem sok pénz, de ennek az alacsony lakbérnek pl. a fele). Oké, itt nem ketten lennénk, hanem öten, és magamat ismerve sejthető, hogy lennék én még ideges ettől, de nem örökre akarok odaköltözni, csak szeptemberig. Hát, én eddig tipródtam, mi legyen, mert a másik nőt kellemetlen helyzetbe hozom, ha ebbe a lakásba költözöm be, de megnéztem még egyszer a képeket az oldalon, ahol meghirdették a szobát, és az van, hogy négy hónapra egészen simán megfelel. Úgyhogy írtam is a lánynak, hogy én kérném, hátha még nem adta oda senkinek. Most meg szurkolok, hogy tényleg meglegyen még, és ha megvan, és lehet, már holnap odaviszem a kauciót, az a tuti.

- Írtam az időutazós múzeumnak, hogy náluk szeretnék dolgozni. (Konkrét álláshirdetésre, amit az oldalukon találtam.) Szerintem tök jó pályázatot raktam össze, úgy éreztem, meggyőző vagyok meg minden. Hajnali egy körül küldtem el, mire felébredtem, már itt volt a visszautasítás. Köszönik az érdeklődésemet, de nem tudják figyelembe venni a jelentkezésemet, sok sikert kívánnak a továbbiakban. Én meg csak pislogok, vajon mi lehet, ami miatt ilyen gyorsan ennyire határozottan úgy döntöttek, hogy esélyem sincs, még csak interjúra sem hívnak be.

Megjegyzések

  1. Most csak a megfázásos részre reagálnék: a férjem otthon kb 5 évente egyszer volt kicsit megfázva, amióta itt lakunk, évi 3-4 alkalommal van 1 hétig húzódó betegsége. Sőt, volt olyan is, hogy 40 fokos láza volt. A lengyelektől is ezt hallom, egy családnak meg haza kellett költöznie, annyira durván allergiás lett mind a két kislányuk, Varsóban meg semmi bajuk. Én mondjuk otthon is viszonylag gyakran voltam beteg, de szerintem mások az itteni vírusok, bacik, mittudoménmi, mint amihez itthon hozzászoktunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyire különböznének a vírusok meg bacik az otthoniaktól, amikor csak kb. 200 km-re jöttem? Hát, akárhogy is, remélem, hamarosan megszokom az itteni levegőt, mert ez a 2 havonta egy hét full nátha nagyon nem lesz jó :(

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai