Szezonnyitó futás

Jó, január 2-án már voltam az újévi malacos futáson, de az még nem rendszeresség, és Tomival is futottunk múlt héten, de az meg rövid volt. Szóval az 5 km-es futások szempontjából volt szezonnyitó ez a mai. Kapásból 5,5 km lett amúgy a MapMyRun szerint, ami egy nagyon jó kis futós app, ajánlom szeretettel. 36:47 lett az időm, ami nem is rossz, illetve jobb, mint amit hittem magamról. Azt gondoltam, 7 perces kilométereket futok, és nem. Az elején még 6:13 volt, a végére 6:34, és attól jött ki a 6:41-es átlag, hogy az első kör után (kettő van összesen) belesétáltam. És csak 384 kalóriát égettem el, fel vagyok háborodva.

Jólesett a futás, bár nem volt könnyű, már csak azért sem, mert 1. a vasárnapi liszt-cukor habzsi-dőzsi óta még most sem vagyok teljesen jól gyomorilag (az azért durva :O ), ezért fájt kicsit a mozgás, 2. a tegnap esti Béres Alexandra-féle tornától elég jó izomlázam lett a hasamban meg a fenekemben. Nagyon úgy tűnik, hogy holnapra a combomban is lesz.

Amúgy kicsit hidegebb volt még, mint ami szerintem ideális a futáshoz, de már nagyon sok volt a futó a parkban. Még akciójelenet is akadt, amikor is odajött hozzám egy erősen lihegő (a futástól, persze) pasi.
Ő: Látott egy zöld... Már úton van a rendőrség.
Én: Hogy micsodát láttam-e?
Ő: Egy zöld pulóveres futót.

Nem láttam. A rendőrautót viszont utána többször is, ott gurulászott a parkban, aztán leparkolt a bejáratnál. Az nem derült ki, mi volt a zöld pulóveres futóval, mindenesetre nem örültem, hogy Schönbrunnban is vannak ilyen izgalmak.

Ezen kívül még arra lettem figyelmes, amikor megérkeztem, hogy zárva van az étterem, ahol anyuékkal ettünk, és ami nagyon tetszett. Ki volt rakva egy üzenet, ami úgy indult, hogy nagyon nehéz hét (hat?) év van mögöttük, hát, nem örültem ennek sem. Szerencsére úgy folytatódott a szöveg, hogy ideje egy kicsit pihenni, az éttermet meg modernizálni, ezért február végétől húsvétig (ha Isten és a jó szellemek is úgy akarják!) felújítás következik, de aztán újult erővel folytatják a munkát. Szeretnék még menni hozzájuk, úgyhogy ez jó hír.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai