Ez-az

Megkezdtem az egyik könyv újraolvasását, ma meg is csináltam a negyedét. Röviden: oh, boy. Ez még mindig nem a kedvenc részem. Amikor először olvasom újra a napi adagot (most 60 oldal Wordben), akkor még tök jó, de amikor egy-két óra múlva másodszor is nekiállok... Jóból is megárt a sok.

Folyamatosan kajákról álmodozom, nem tudom, mi van velem. Én miért vagyok ennyire éhes? Ma mindenesetre finomat sikerült alkotni, chilis babot töltöttem kaliforniai paprikába, a tetejére tettem sajtot, és megsütöttem. Persze nem saját ötlet alapján, de hát annyi baj legyen. A lényeg, hogy tök jó.

Tegnap vettem túrót meg epret, és tegnap meg ma csináltam délutánra krémtúrót egy-egy kiskanál mézzel. Nagyon fura itt a túró, ízre is, állagra is. Azért ehető, de már most arról ábrándozom, hogy hétvégén veszek otthon normális túrót, a fagyasztóban még van egy csomó fagyasztott meggy, és úristen, milyen jó lesz nekem. De most komolyan, én miért vagyok ennyire éhes?

Mivel február 2. van, és a medvék meg a mormoták megjósolták, milyen lesz a tél további része, megnézem a Groundhog Dayt, ami a szinkronban az Idétlen időkig címet kapta. Nekem még új a film, nyáron láttam először, de imádtam, és el is határoztam, hogy mindig igyekszem majd megnézni február 2-án. "Well, what if there is no tomorrow? There wasn't one today."

Merjünk nagyot álmodni alapon megpályáztam az összes elérhető angoltanári állást, amit csak a közoktatásban találtam Bécsben és környékén, St. Pöltennel bezárólag. Kérnek egy csomó papírt, ezek egy részénél nem is értem, hogy azok micsodák, másik részét meg otthon nem is adják, szóval akkor ez így járás, de gondoltam, feltöltöm a csodálatos online felületre, amim van, aztán még lehet szerencsém is akár. Most úgyis szemeszterközi szünet van, jövő hétfőn kezdődik csak a tanítás, az is lehet, hogy valahol nagyon kétségbeesetten keresnek valakit, aki hétfőtől már ott is tud lenni.

Én úgy szeretném szeretni ezt az országot meg ezt a várost, tényleg. Nagyon sokat segítene ebben, ha kapnék itt állást. Én tudom magamról, hogy jó vagyok a szakmámban, az otthoni nyelvsulinál is tudják a főnökeim, sőt a diákjaim is tudják. Most nehogy már ne érdemeljem meg, hogy itt élhessek :/

Megjegyzések

  1. Annyira belelkesítettél ezzel a recepttel, hogy bevásároltam hozzá. :D Van még valami extra hozzá, vagy csak be kell tolni a sütőbe?

    Ja, és nem kizárt, h puzzle szőnyeget is veszünk. :D Látod, milyen hatással vagy az emberekre? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, örülök neki, hogy lelkesedsz :) A recept még azt is mondja, hogy tegyek bele rizst, de az nekem fura ötletnek tűnt, ezért nem tettem. Csak ment a chilis bab a kaliforniai paprikába, a tetejére sajt, majd irány a sütő, és fél órával később nagyon finomat lehetett ebédelni :)

      Juhú, örülök, hogy a puzzle szőnyeget is jó ötletnek tartod! Jó szórakozást hozzá, ha vesztek :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai