A lakótársam

váratlanul hazautazott három hétre. Megkapta az állampolgárságot, ezért gyorsan feleségül megy a barátjához, akinek így szintén lesz állampolgársága. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy úgy ment el, hogy a mosogatóban szennyes edényt hagyott, a fürdőszobában meg egyenletesen elterített, törtfehér port, amiről nem is tudtam eldönteni, hogy valahonnan leverte a vakolatot, vagy leejtette a púderét. Nem tudom, nekem ez fura. Ha egyedül él, akkor nem annyira, mert oké, sietett, majd megcsinálja, ha hazaért, úgysem látja senki. De ha nem egyedül él, akkor ez nekem nem oké.

Megjegyzések

  1. Ha a férjed/feleséged osztrák álłampolgár, automatikusan te is megkapod? De furcsa. A mosatlan nekem sem ok, sok lakótárssal éltem már, és a nagyrészüknek teljesen rendben volt, hogy ha hazamentek, simán disznóólat hagytak a lakásban, valaki majdcsak megcsinálja felkiáltással. Biztos nagyon kispolgári vagyok, de baromira fel tudott bosszantani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, hogy automatikusan jár, de biztos, hogy lényegesen egyszerűbb és rövidebb megszerezni. (Amúgy magyar állampolgárságról van szó.) A lakással meg én is úgy vagyok, hogy mindenki takarítsa el maga után a koszt, mert egyikünk sem a másik bejárónője. Ez amúgy már nem az első ilyen alkalom, máskor is utazott el így. Nem csodálom, hogy téged is bosszant az ilyesmi.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai