Tervezgetnek

Néhány napja olvastam, hogy valahol valakik zseniális ötleteket ötlenek ki. Leginkább két ilyen csodálatos gondolat fogott meg:
1. A 30 éven felüli egyedülállók fizessenek szingliadót.
2. Egy nő csak akkor kerülhessen vezetői pozícióba, ha van min. 3 gyereke.

Ez annyira gyönyörű, hogy szinte kár hozzászólni. Azért mégis kénytelen vagyok.

1. Kiknek képzelik magukat ezek a zsenik, hogy azt hiszik, joguk van meghatározni, mikor kell párt találni? Miért gondolják, hogy aki 30 évesen még egyedülálló, az azért az, mert renitens, és egyszerűen egyedülálló akar lenni? Aki csak szimplán így járt, azt miért kell megbüntetni? Hátha amúgy nem elég szar neki? Miért baj az, ha valaki egyedülállóként képzeli el az életét? Mégis ki veheti a bátorságot, hogy ennyire durván beleavatkozzon emberek magánéletébe?

2. Aki már szült 3 gyereket, annak egyúttal kifejlődtek a vezetői képességei is? Aki még nem szült gyereket, annak kizárt, hogy vezetői képességei legyenek? Nem értem a gyerekek száma és a vezetői képességek közti összefüggést. Nem tudtam nem észrevenni, hogy a szabály csak nőkre vonatkozna. A férfiaknak nem kell 3 gyerek, hogy kifejlődjenek a vezetői képességeik? Ha a nőknek 3 gyerekük van, a férfiaknak meg nincs 3 gyerekük, azt hogyan kell elképzelni? Titokban kifejlesztették a férfi szerepét elhanyagolhatóvá tevő szaporodás módját? Nem értem. Vagy csak azt akarják mondani, hogy a férfinak mindegy, hány gyereke van, de a nőnek kötelező a 3? Akkor a nő szüljön 3 különböző pasitól egy-egy gyereket? Ez biztos, hogy keresztényi meg erkölcsös? Hogyan magyarázzák majd el ezt a gyerekeknek hittanon és erkölcstanon?

Szóval jó, jó, fogy a magyar, de szerintem ezeken a zseniális ötleteken azért még lehetne csiszolni.

Megjegyzések

  1. 1. Szerintem ennek a tervezett adónak annyi a lényege, hogy valamivel próbálták azt a korosztályt (30-40 között) becélozni, akikről a legnagyobb valószínűséggel lehúzható még egy bőr adóilag és erre ez a baromság tűnik a legjobb indoknak. Mellesleg ha a gyerekek után járó adókedvezményt és egyéb juttatásokat nézzük, akkor az egyedülállók/gyerektelenek most is többet adóznak. 2. A vezetői pozi meg nyilván arról szól, hogy van ez a másik hagymázas elképzelésük, hogy a nők egy része a nagy karrierépítés miatti lázban direkt nem szül, és így próbálják elvágni őket, hogy amíg nincs 3 gyerek, addig nincs vezetői poszt. Nagyon életszerű, tényleg. Én arra lennék kíváncsi, hogy aki pl orvosilag bizonyítottan meddő, az azért lehet vezető? És ha igen, akkor ezáltal róla mindenki tudni fogja ezt, hogy ha 3 gyerek nélkül is vezető poziban van, akkor mi lehet a gond? Nem is ragozom tovább, végtelenül idegesít az egész politika úgy, ahogy van. Egyébként én meg azt mondom, hogy fogyjon el nyugodtan a magyar, ha ilyen idióta politikusokat tudtunk kitermelni, akkor meg is érdemeljük...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, furcsa gondolatok a fentiek, az biztos.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai