Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

A 11. Az "A" műsort láttuk ma Danival (van még "B", ifjúsági és egy gála/eredményhirdetés, utóbbit majd a Cirkusz honlapján elolvasom), és nagyon tetszett, nagyon szép volt. Ja, és volt izgalom is bőven. Voltak esések, besült mutatványok, miegymás, de szerencsére senki sem sérült meg. Akadt egy-két dolog, amit még mindig nem értek/nem szeretek (pl. azon duók, ahol az egyik mindenféle életveszélyes mutatványokat ad elő, a másik meg közben riszál és mutogatja a formás lábait ezer wattos vigyorral, vagy pl. a lovas számok), de ennél sokkal több volt az, amit mindig is szerettem, vagy most pont szerettem (pl. az amerikai légtornászok, az orosz kötéltáncos, az ukrán hintások, a ghánai zsonglőr, a magyar erőemelők, és utóbbira példa a bohóc, mert ez a mai nem idétlen volt, hanem aranyos, humoros, szerethető figura).

A nap amúgy a tuningolás jegyében telt, mert kicsit fárasztó/nehéz hét volt ez a mostani, kicsit szomorúan végződött, és akkor ma csupa olyat igyekeztem csinálni, ami jó, amit szeretek. Találkoztam Rékával és Blankával, plusz Danival is, és vele voltam Cirkuszban. A hatás közepes, még mindig furán érzem magam, de remélem, ezen a hamarosan sorra kerülő meseolvasás (Fairy Oak utolsó része) és alvás segíteni fog. Holnap meg visszatérek a hétköznapokba, fordítok, mint a güzü, álláspályázatokat küldözgetek, és készülök a Bécsbe utazásra.

A Cirkuszban persze az új gépet tesztelgettem, és tök jó, nagyon-nagyon ügyes képeket csinál. Nem mind sikerült persze, de azt látom, hogy csak meg kell tanulni használni, sokat kell gyakorolni, és akkor majd még jobban fog ez menni. Mutatok pár fotót.

Nyitány - ExperiDance

Paul Chen (Németország)

Totti Alexis (bohóc, Spanyolország - és valami csodaszép kiejtéssel mondta el azt az öt-hat mondatot, amit a műsorban hallottunk tőle)

Fratelli Rossi (Spanyolország)

Biritz Ákos (őt nehéz volt fényképezni, mert pont velünk szemben volt a reflektor)

Isaac Aborah (Ghána - róla két fotó is van, annyira hűha, amit csinált)


Duo Phyko (Oroszország - egy tündér drótot feszít ki az újhold két csücske között, azon szaladgál szép zenére, egy holdherceg meg közben nézi és dobol neki. Kár, hogy nem tudok mesét írni, mert ebből a műsorszámból gyönyörűt lehetne.)

Ismét a bohóc, itt éppen közönséget táncoltat/tapsoltat állva.

The Gerlings (Kolumbia)

Ez azért elég kemény volt. Nem esett le a srác.

Flying Farfans (USA - sokadszor szerepelnek Budapesten ezzel a számmal, de nem lehet őket megunni, és végre vannak róluk szuper fotóim, amiken látszik, mi történik épp, juhú!)

Artists (Ukrajna - ez is eléggé őrült ötletnek tűnik, de ő is túlélte, sőt le sem esett)

Heejin (Mongólia)

Trio Power Line (Magyarország - róluk azért van sok kép, mert minden póz döbbenetes volt, és róluk szinte minden kép sikerült, mert jó színű háttér előtt dolgoztak)



A Skokov-csoport (Oroszország - jaj, nagyon szeretem őket meg a hintaszámukat! Azt sajnáltam, hogy most nem a tündérruhás lányok voltak, hanem valami keményfiúk meg kemény rock, viszont továbbra is profik. A képen helycserés támadás látható.)

Finálé, a közönség állva tapsol. Abszolút érthető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai