Fawlty Towers

Van, hogy érdemes visszatévedni régebben gyakran látogatott oldalakra, mint amilyen a comment:com is. Éppen ma írtak róla, hogy 40 éves a Fawlty Towers, avagy a Waczak Szálló, én meg rögtön el is döntöttem, hogy akkor most ez lesz a sorozatom. Nem annyira emlékszem rá, pedig tudom, hogy gyerekkoromban (is) ment a tévében, és anyuék nézték, de valamiért csak a németes rész maradt meg. Talán azért, mert akkor még nem annyira tudtam értékelni az angol humort, kicsi voltam hozzá.

Most viszont már nekem való, az első részen mindjárt nagyszerűen szórakoztam. Csak egy szuper jelenet az epizódból:

Basil és Lord Melbury

Megjegyzések

  1. Jaj, imádom, egyik kedvenc :) A "Que?" Manueltől nálunk szállóige lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Manuel nagyon helyes karakter :) Az elég elgondolkodtató, hogy Cleese saját bevallása szerint a sorozatnak valóságalalapja van, Fawltyt egy valódi szállótulajdonosról mintázta, akinél egyszer a Monty Pythonnal megszálltak. Neki egy magyar, angolul alig tudó alkalmazottja volt.

      Ha ennek a 12 résznek a végére érek (ez hamar meglesz), jön majd a Fekete Vipera, aztán a Csengetett, mylord? Kedvet kaptam a régi angolokhoz :)

      Törlés
  2. Helyes sztori, de nem vennék arra mérget, hogy valóban magyar volt az illető - ugyanis a "dirty hungarian phrasebook" scatch-be sem sikerült nekik eltalálni a magyar nyelvet :D
    Csengetett, mylord?-od kb 2 hónapja néztem végig, bár az pont azon kevés sorozatok egyike, amit magyar szinkronnal jobban szeretek :) Nekem a repülő cirkuszt kellene újranézni már lassan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, én a Repülő Cirkuszt egyszer egy 24 órás Monty Python-maraton alkalmával kezdtem el nézni a Filmmúzeumon, és hamar kiderült, hogy töményen nem jó :D Adagolni kell, akkor emészthető (számomra is). Amúgy nagyon szeretem ezt a bagázst, tiszta dilisek :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai