Jostein Gaarder: Karácsonyi rejtély

Ezt a könyvet is azért vettem, mert karácsonyi, meg mert a szerző A történetárus című művét nagyon szerettem, és erről is kiderült, hogy adventi naptár.


Érdekes ötlet volt az időben visszafelé megtett utazás, a rengeteg történelmi és kulturális információ, amit közvetít a történet. Egy csomó mindent megtudhat az olvasó a Bibliáról, Norvégiáról, az út közben érintett többi európai országról, a kereszténység történetéről. De valahogy mégsem volt elég jó. Azt hiszem, az egyes fejezetek kidolgozottsága nem tetszik. Sokszor olyan kis suták, laposak. És nem szeretem, hogy az egész adventi időszakot nyomozással töltjük, aztán még ki sem derül egészen pontosan, egészen részletesen, hogy mi is a rejtély megoldása. Viszont a csak képeket rejtő adventi kalendárium ötlete nagyon megtetszett – én már akkor voltam kisgyerek, amikor csoki bújt elő a kis ajtók mögül.

Ez a regény is jó társ volt a készülődésben, várakozásban, de nem érzem a vágyat, hogy bármelyik részét is újra elolvassam. Annyira azért nem tetszett, három és fél csillagot kapott az ötből.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai