Megint mozi

Meg fogom nézni a Tajtékos napokat. A Művészben. Francia nyelven, magyar felirattal. Nem, továbbra sem tudok franciául (bonjour, au revoir, merci, je t'aime, je ne t'aime plus - ez az összes tudásom), de az Életrevalók többek között attól lett számomra különleges filmélmény, hogy nem szinkronnal néztem, hanem franciául. Annyira megörültem, amikor ezek után a moziműsorban láttam, hogy a Tajtékos napok is elérhető felirattal. Azt hiszem, kezdek feliratpárti lenni. Nemcsak a nyelvtudásunknak tenne jót, de sokkal nagyobb élmény is tudna tőle lenni egy-egy film.

Megjegyzések

  1. én is ott láttam, szintén eredeti nyelven. :) kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a véleményed róla, a kritikák nagyon lehúzzák, pedig nem a film tehet róla, csak Vian világa nem való mindenkinek, még könnyített formában sem.

    VálaszTörlés
  2. Én tegnap láttam, igaz, magyar szinkronnal, de nem bánom, mert Györgyi Anna számomra elválaszthatatlan Audrey Tautou-tól. Nem olvastam a könyvet, de lehet, hogy be fogom pótolni. Nagyon szép film, bár egyben nyomasztó is. És valószínűleg többször kell megnézni, hogy mindent fölfogjon az ember. Kíváncsi leszek a véleményedre.

    VálaszTörlés
  3. Mindenképpen be fogok számolni :) Nem olvastam a könyvet, sőt eddig nem is hallottam róla, és én is kíváncsi vagyok, fog-e tetszeni a film. Amiket olvastam róla, azok alapján kétesélyes. Én azért bízom benne, hogy nekem való.

    VálaszTörlés
  4. könyv nélkül sok helyen érthetetlen, mert ugye 2 órába nem fér bele még egy vékonyabb könyv sem. a képi világa nagyon kifejező, de jó, ha az ember tudja, mire számítson.
    és igen, roppant nyomasztó a második fele, a könyv is rémes érzéseket hagy maga után, mégis érdemes elolvasni.

    VálaszTörlés
  5. Egyre nagyobb kedvet kapok hozzá :) Most már alig várom a hétvégét :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai