Ez kész

Tegnap felhívott egy nő, hogy ő a mittoménkicsoda, engem keres, és alkalmas-e az időpont. Mivel éppen indultam el itthonról, mondtam, hogy nem. Mondta, jó, akkor majd később keres, mondjuk ma reggel. Mondtam, próbálkozzon, majd elmentettem a telefonszámot, amiről keresett, "Ne Vedd Fel" néven.

Erre most így 10 óra magasságában megint csörög a telefonom. Másik szám, de valahogy éreztem, hogy ugyanaz a történet. Felvettem, és a következő beszélgetés zajlott le:
- Jó napot kívánok, mittoménkicsoda2 vagyok, önt keresem.
- Jó napot kívánok, én vagyok az.
- Alkalmas időpontban hívom?
- Attól függ, miről lenne szó.
- Hát, csak egy kis tájékoztatásról.
- De mivel kapcsolatban?
- Hát, ezt másfél-két percben tudnám röviden összefoglalni.
- Akkor köszönöm, nem szeretném meghallgatni, viszonthallásra.

És kinyomtam. De ez milyen?! Most már nem azzal nyit, hogy ilyen meg olyan hülyeséget szeretnék rád sózni, nehogy a téma hallatán el tudj köszönni, de nem ám! Most már hallgasd meg a másfél-két perc hosszúságú tájékoztatóját, ez az alap!

Ezek a cégek egyre pofátlanabbak. (És mennyire sajnálom azokat, akik náluk dolgoznak...)

Megjegyzések

  1. Egyszer egy ilyen telefonálgató emberkétől megkérdeztem, hogy ugyan honnan szedte már a számom, mert hogy titkos. Valamit habogott, aztán megkértem, hogy legyen oly drága és töröljön a rendszerükből. Persze mindig jön újabb.

    VálaszTörlés
  2. Nekem mindig elmondják, hogy azért hívnak, mert megadtam a számomat a mittoménmilyen cégnek, ami hazugság, de nem kezdek el vitatkozni velük. Csak leteszem a telefont, miután kedvesen elköszöntem :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai