Amikor még jobban értékelem a családomat

Mentem haza anyuékhoz délelőtt, és felszállt a buszra egy rendkívül ellenszenves család. Harsány, kulturálatlan, ötvenes apuka, szerintem jóval fiatalabb, csinos anyuka, tíz év körüli kislány. Azt a beszélgetést!

Apuka: Megint odarendelt minket a Mama délre, aztán kaja csak egyre lesz, pedig én már most éhes vagyok! Mindig ezt csinálja! Még karácsonykor is! Anyád meg lusta volt elmenni ajándékot venni a Mamának, úgyhogy becsomagolta neki azt, amit tőlem kapott! (Anyukától közbevetés, de nem hallom, mit mond, mert ő halkan beszél, ellentétben a férjével, aki üvölt.) Ne magyarázzál! Azt én neked vettem, nem a Mamának! Ilyen bunkó vagy! Azt én neked vettem!

Komolyan mondom, nem is szeretnék belegondolni, milyen lehet olyan családban felnőni, ahol a karácsonynak is ez a lefolyása, hogy fröcsögünk mindenkire, tojunk a családtagjainkra, és az anyánknak/anyósunknak becsomagoljuk azt, amit mi kaptunk, mert nem fér bele, hogy esetleg szeretettel gondoljunk rá, és eltöprengjünk rajta, minek örülne. Ez valami rettenet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai